vineri, aprilie 26, 2024

Cercetări: „Femeile au șanse mai mici să se infecteze cu COVID-19 datorită estrogenului”

Femeile sunt mai puțin susceptibile să se îmbolnăvească de coronavirus, datorită prezenței estrogenului în corpul lor, potrivit doctorului Ebru Karpuzoğlu, specialist în medicină moleculară și imunologie la Universitatea din Georgia, citat de Gazete Duvar.

Karpuzoğlu a explicat că femeile au un avantaj hormonal și genetic care le face mai puternice pentru a combate virusul, deoarece estrogenul protejează fiecare sistem de organe din corp.

„Hormonii estrogeni ai femeilor monitorizează excelent sistemul imunitar”, a declarat specialistul.

Cercetările indică, de asemenea, că femeile sunt capabile să combată virusul mai eficient.

Cele mai recente date din SUA indică faptul că numărul de femei diagnosticate cu COVID-19 este de două ori mai mic decât numărul de bărbați. În unele țări europene, rata mortalității este de 70 la sută bărbați.

” Femeile produc mai mulți anticorpi decât bărbații ”, a explicat Karpuzoğlu.

Turcia se află pe locul șapte la nivel mondial în număr de cazuri de coronavirus.  Până în prezent, Turcia a ajuns la 122.392 de diagnosticați, 3.258 de decese și peste 53.000 de persoane vindecate.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org