luni, mai 6, 2024

Turcia a adus un turc bolnav de COVID-19 din Suedia pentru tratament

Turcia a adus acasă, duminică, unul dintre cetățenii săi din Suedia, care s-a îmbolnăvit de coronavirus, informează Daily Sabah.

Emrullah Gülüșken, în vârstâ de 47 de ani, a fost adus cu avionul la spitalul județean din Ankara, după ce i s-a fost refuzat tratamentul în Suedia.

Fiicele bărbatului, Leyla și Samira au împărtășit postări pe social media, cerând ajutor autorităților turce, după ce în provincia Malmo, Suedia i s-a refuzat tramentul pentru Covid19.

Urmând ca, ministrul turciei sănătății, Fahrettin Koca, a luat măsuri rapide pentru a readuce familia acasă. 

„Dragă Leyla, am auzit povestea ta.  Avionul nostru de ambulanță decolează la 6 dimineața și ajungem în Suedia”, a spus Fahrettin Koca într-un mesaj pe Twitter.

Până în prezent, în Turcia au fost diagnosticate peste 110.000 de persoane, iar alte 2.805 au decedat în urma infectării cu coronavirus.Turcia a înregistrat, duminică, cele mai puține decese din cauza Covid19 și cel mai scăzut nivel al diagnositcaților , a anunțat ministrul turc al sanătății, Fahreddin Koca. 

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.