joi, martie 28, 2024

Refugiați din Turcia: “Prefer să mor aici de COVID-19 decât să mor torturat în țara mea”

Refugiații din Turcia se află în circumstanțe mai grave decât oricând, întrucât ajutorul din partea autorităților turce nu este în măsură să le ajungă și mulți nu pot primi asistență medicală în timpul pandemiei COVID-19, informează Ahval.News

Migranților neînregistrați le este frică să nu fie repatriați în țara de origine de aceea nu merg la spital pentru situații de urgență, nici nu solicită măști de la guvern.

“Există cei care spun<<Prefer să mor aici, de COVID-19 decât să mor torturat  în țara mea”, a explicat un angajat a unui ONG.

La fel ca mulți lucrători care au înregistrat o pierdere de venit în Turcia, refugiații au dificultăți în a avea  acces la alimente și alte necesități. Mai mult, aceștia au fost primii care au fost concediați din cauza repercusiunilor  economice ale pandemiei.

Potrivit voluntarilor de la mai multe ONG-urile, organizațiile au cerut un răspuns din partea autorităților turce pentru a ajuta refugiații, însă răspunsul a fost descurajator.

“Statul turc a spus <<Abia putem ține pasul cu proprii noștri cetățeni, este foarte greu pentru noi să-i ajutăm>>” susțin ONG-urile.

De asemenea, mulți migranți locuiesc în case foarte mici și aglomerate, iar dacă cineva este diagnosticat cu coronavirus, distanțarea fizică nu va fi posibilă.

Mai mult, refugiații care au încercat în ultimele două luni să treacă granița turco-greacă în Uniunea Europeană, au fost relocați de autoritățile turce în tabere și centre de repatriere, unde statutul lor nu este cunoscut.

Până în prezent, în Turcia au fost diagnosticate peste 110.000 de persoane, iar alte 2.805 au decedat în urma infectării cu coronavirus.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne