miercuri, aprilie 14, 2021

Istanbul este destinația turistică virtuală preferată în timpul pandemiei COVID-19

Istanbul este destinația cea mai faimoasă printre destinațiile turistice virtuale în timpul pandemiei, informează Daily Sabah.

Tülin Yücel Altaș, fondatorul aplicației mobile de călătorie,  Piri Reis, a declarat că cei care sunt izolați acasă din cauza pandemiei COVID-19 au un interes crescut pentru tururi virtuale, în special pentru anumite orașe. 

„ Istanbul este printre cele mai vizitate locuri. În general, Dublin, Praga, Amsterdam și Capadocia au atras cea mai mare atenție „, a declarat Altaș.

Altaș a adăugat că aplicația ei, Piri Reis, oferă ghiduri digitale pentru diverse locații, cu narațiuni audio explicate de experți și scriitori de note de  călătorie. 

Aplicația conține peste 150 de turnee audio digitale și peste 3.000 de conținut audio în 20 de țări și 30 de orașe. Există 20-25 de opriri pentru fiecare turneu, cu o medie de trei-patru minute de narațiune vocală la fiecare. Pentru a accesa tururile, călătorii pot descărca gratuit aplicația mobilă.

Turcia: Patru solicitanți de azil, extrădați după ce au protestat susținând Convenția de la Istanbul

Patru iranieni , solicitanți de azil, au fost deportați pe 6 aprilie pentru participarea la o demonstrație împotriva retragerii Turciei din Convenția...

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.