luni, mai 6, 2024

Turcia: Un primar a construit un “Club de bârfă”, apoi l-a acoperit cu prelata

Un primar a construit un „Club de Bârfă” într-un parc din centrul orașului, dar acesta a fost repede acoperit cu prelată după reacțiile unui jurnalist, a infomat Gazete Duvar.

Primarul Savcı Sayan din provincia estică Ağrı a construit un „Club Bârfă” într-un parc din centrul orașului, ceea ce adus la o dispută, urmând ca “clubul” să fie închis.

Cunoscutul jurnalist Ismail Saymaz a scris despre noua construcție pe Twitter, apoi primarul Sayan l-a acuzat pe jurnalist de calomnie și l-a amenințat că va lua măsuri legale împotriva sa.

Primarul a susținut că noua construcție a fost  acoperită cu prelată din cauză că expresia  „Club de bărfă” era scrisă pe peretele exterior.

Jurnalistul Saymaz a răspuns publicând un videoclip anterior cu Sayan vorbind despre planurile sale de a înființa un “Club de bârfă”.

https://twitter.com/memlekettv/status/1212433529625305089?s=20

„Vom renunța la bârfe. Am un club făcut în parc. În club, voi lăsa trei sau patru scaune și trei sau patru pachete de țigări. Pe partea din față o să scriu „Gossip Club”. Cei care doresc să bârfească, vă rugăm să o faceți aici, nu stricați seninătatea orașului. Cine vrea să bârfească, poate să o facă aici, bea ceai, fumează țigări. Orașul nu poate obține nimic cu bârfe „, a spus Sayan în videoclip.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.