miercuri, decembrie 30, 2020

Turcia: Muzeul Troia numit“Muzeul anului” din 2020

Muzeul Troia a fost nominalizat la Premiul European “Muzeul anului” din 2020, organizat de Forumul Muzeelor ​​Europene, cunoscut sub numele de „Oscars” pentru muzee, a informat Daily Sahab.

Muzeul Troia, situat în provincia nord-estică Çanakkale, la intrarea în orașul antic Troia conține artefacte istorice. În interiorul muzeului, cultura și istoria arheologică a Troiei și civilizațiile sale, care și-au lăsat amprenta asupra regiunii Troas, care a devenit cunoscută o dată  cu „Iliada” lui Homer.

Vizitatorii pot explora șapte secțiuni distincte din muzeul clasificate ca arheologie Troas, epoca bronzului Troiei, Iliada și războiul troian, Troas și Ilion în timpurile antice, perioada romană de est și otomană, istoria arheologică și urmele Troiei.

Muzeul va fi numit Muzeul European al Anului în luna mai, în ultima zi a conferinței anuale a Forumului Muzeelor Europene, care va avea loc la Amgueddfa Cymru – Muzeul Național Țara Galilor din Cardiff, Marea Britanie.

Turcia a câștigat ultimul său premiu European Museum of the Year în 1997, când Muzeul Ankara al Civilizațiilor Anatoliene a fost desemnat câștigător.

CEDO cere eliberarea urgentă a fostului președinte pro-kurd, Demirtaș

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ordonat eliberare imediată a fostului președinte al Partidului Democrat al Popoarelor (HDP) pro-kurde, Selahattin Demirtaș, conform presei internaționale.

Turcia a găzduit peste 14 milioane de vizitatori străini în 2020

Ministerul Turciei pentru Cultură și Turism a făcut publice, vineri, datele din 2020 care arată că Turcia a găzduit 14.486.632 de vizitatori străini, conform Shafaq.com

96 de deces din cauza consumului de alcoolui contrafăcut

96 de persoane din Turcia au murit otrăviți cu alcool etilic din octombrie, conform Ahval.News

Erdogan vrea legături mai bune cu Israelul:”Politica Palestinei este linia noastră roșie.”

Președintele Tayyip Erdogan a vorbit cu reporterii, după rugăciunea de vineri, despre evenimentele din Israel. De asemenea, a criticat apropierile recente intermediate de SUA între Israel și patru țări musulmane.

Turcia: Bebeluș aruncat la gunoi a murit

După ce a născut, femeia a lăsat copilul născut în toaleta casei lor să moară aruncându-l, apoi într-un container de gunoi.

Vești pentru turiști. Testul PCR obligatoriu pentru intrarea în Turcia

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a publicat, vineri, conform căreia călătorii trebui să prezinte un rezultat negativ al testului PCR efectuat cu cel mult 72 de ore pentru a urca în zboruri internaționale cu direcția Turcie.

Turcia: 70% din tinerii kurzi se simt discriminați

Șaptezeci la sută dintre tinerii kurzi din Turcia se confruntă cu discriminare în viața cotidiană, potrivit cercetărilor realizate de Rawest Research Center, citat de Stockholm Center for Freedome.

TRT folosită ca marioneta guvernului turc pentru a impune cenzura pe Youtube

TRT, unul dintre cei mai mari furnizori de conținut pe YouTube, din Turcia este folosită de către guvernul turc pentru a cenzura canalele de Youtube critice asupra oficialilor turci, informează Turkish Minutes.