sâmbătă, noiembrie 21, 2020

Turcia: Tinuțul natal al Sfântului Nicolae declarat orașul anului 2020

Guvernul turc a declarat orașul antic Patara, unde s-a născut Sfântul Nicolae, drept orașul anului 2020, a informat Hurriyet Daily.

Ministerul Turc al Culturii și Turismului se pregătește să promoveze orașul antic Patara, din provincia sudică a districtului Kaș, din Antalya. 

În orașul antic, care se crede că acoperă o suprafață de 10 kilometri pătrați, s-au desfășurat lucrări de săpături și restaurare timp de mai mulți ani, sub conducerea profesorului Havva İșkan Ișık. Zeci de monumente istorice unice au fost dezgropate în situl Patrimoniului Mondial UNESCO, singurul loc din Valea Xanthos care poate fi deschis spre mare.

Orașul antic găzduiește un amfiteatru, farul istoric, strada principală, băile turcești, arcul de triumf roman, cimitirul Tepecik, bazilica și diverse temple. De asemenea, clădirea Parlamentului Patara, e cunoscută drept cea mai veche clădire a parlamentului democratic.

Povestea unui profesor turc care a trebuit să se mute în 4 țări ca să evite extrădarea

Un profesor turc care predă în Libia a povestit despre experiențele sale după puciul eșuat din 15 iulie 2016, de când s-a mutat în patru țări diferite pentru a evita extrădarea în Turcia.

Pacienți străini COVID-19 care călătoresc în Turcia în ambulanțe aeriene private pentru tratament

Turcia a acceptat pacienții COVID-19 din străinătate care călătoresc în ambulanțe aeriene private la un cost de aproximativ 20.000 de dolari

Tineri soldați condamnați pe viață, achitați, după 4 ani. Cine plătește durerile bâlciului din Turcia?

Într-o dimineață din mijlocul verii a anului 2016, peste 400 de soldați turci au fost dezbrăcați, înfometați și chinuiți fizic și psihic, fotografiați într-un hambar de cai din Ankara.

63.000 de persoane urmărite penal pentru că l-ar fi insultat pe Erdoğan

63.041 de persoane au fost acuzate de insultarea președintelui începând cu 2014, de când Recep Tayyip Erdoğan a fost ales, potrivit unui raport al unui deputat de opoziție, citat de Turkish Minutes.

COVID-19: Turcia închide școlile și introduce carantina de seară la nivel național

Turcia a închis școlile și a introdus carantină la nivel național de la ora 20:00 până la 10 dimineața, conform declarațiilor președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Musulmanii dezbat despre Islamul european: “Agresorii au venit din mijlocul nostru ”

După atacurile teroriste consecutive în Franța și Austria, islamul și musulmanii au devenit din nou un punct de dezbatere. În timp ce opinia dominantă în țările islamice este adesea că atacurile sunt o reacție la ceea ce au făcut țările occidentale în Orientul Mijlociu, unii musulmani au exprimat opinii diferite care au început să obțină sprijin, în special în Europa.

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

COVID-19: Turcia trece printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat, pe 18 noiembrie, că Turcia trece acum printr-o perioadă de „contagiune în masă”