luni, mai 6, 2024

Regizorul de film, Ferzan Özpetek, decorat de președintele Italiei

Un regizor turc va fi decorat cu Ordinul de Merit Italian, cea mai mare distincție a țării, conform hurriyetdaily.com

Ferzan Özpetek, născut la Istanbul și rezident în Italia, a primit Ordinul Național de Merit al Republicii Italiene pe 28 octombrie, în baza unui decret semnat de președintele italian Sergio Mattarella.

Festivitatea va avea loc pe 4 noiembrie, la Roma, unde vor fi difuzate toate cele 12 dintre filmele pe care regizorul le-a filmat, începând cu  primul său film „Hamam” în 1997.

În 2008, Özpetek a primit ordinul Stella di Solidarieta (Star of Solidarity), acordat de președintele de atunci Giorgio Napolitano pentru serviciile sale pentru umanitate și mediu.

Național de Merit al Republicii Italiene  se acordă în cinci grade pentru un serviciu îndelungat și vizibil în domeniile literaturii, artelor, economiei, serviciului public și activităților sociale, filantropice și umanitare.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.