sâmbătă, aprilie 27, 2024

Scriitorul închis, Ahmet Altan:”Eu nu sunt captiv. Eu sunt scriitor.”

Scriitorul aflat după grati, Ahmet Altan a vorbit într-un interviu acordat reporterului New York Times, Rod Nordland, despre operele sale, dar și despre viața din închisoare.

Altan a povestit cum memorează fiecare cuvânt pe care îl așterne pe foaie, în cazul în care i se confiscă creionul și hârtile.

„După ce creez un un text, în timp ce mă plimb în curtea închisorii repet în minte fiecare propoziție, până când le memorez. În cazul în care îmi vor confisca hârtiile, opera în sine nu va fi complet distrusă. Nu este deloc ușor, dar de trei ani m-am obișnuit”, a declarat Altan.

“Eu nu sunt captiv. Eu sunt scriitor…”

Ahmet Altan a vorbit și despre cartea sa, ”A scrie în spatele zidurilor groase mă eliberează”.

 „Nu este o carte a nesperanței, ci dimpotrivă strigătul realității crude”, a declarat scriitorul.

Mai mult, reporterul a subliniat vorbele scriitorului turc, despre viața din închisoare.

„ Nu m-am trezit niciodată în închisoare, eu scriu într-o celulă de închisoare, dar nu sunt captiv. Eu sunt scriitor..” 

Reporterului american  i s-a interzis să intre în Turcia 

După interviul publicat pe 24 octombrie, reporterului american Rod Nordland i s-a interzis intrarea în Turcia pe motiv că „ întrebările și răspunsurilor au fost  furișate din închisoare.”

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.