joi, mai 2, 2024

Guvernul turc a anulat aproape 4000 de acreditari ale jurnaliștilor în 5 ani

Guvernul Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP) din Turcia a anulat acreditările a 3.804 de jurnaliști în ultimii cinci ani, potrivit vicepreședintelui Fuat Oktay, a informat presa turcească.

Vicepreședintele a răspuns la întrebarile deputatului din Partidul Poporul Republican (CHP), Ömer Fethi Gürer, despre numărul de acreditări revocate de AKP din 2014.

Potrivit Oktay, numai în primele nouă luni ale anului 2019 au fost anulate 715 cărți de presă.

În Turcia, cardurile de presă se emit de către Autoritatea de Buletine de Presă, care până în septembrie 2018 a fost sub jurisdicția premierului, apoi  președintele Turciei a preluat controlul, în urma alegerilor prezidențiale din iunie 2018.

Partidul AKP opune rezistența împotriva jurnaliștilor care critică guvernul, arestând zeci de jurnaliști și a închis sute de instituții medii în urma loviturii de stat din 15 mai 2016.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.