sâmbătă, mai 4, 2024

Turcia: Cazul bărbatului care a atacat un bătran de etnie kurdă pentru că vorbea în limba maternă

Un tribunal a abandonat urmărirea penală a unui bărbat care ar fi atacat un bărbat în vârstă, de etnie kurdă, pentru că a vorbit în limba sa maternă la un spital public turc, a raportat ipa.news

Un tribunal din provincia Canakkale, din nord- vestul Turciei, a abandonat cazul de rasism pe motiv că„dovezile sunt neclare și atestă acuzații abstracte”.

Ekrem Yasli, în vârstă de 74 de ani, a fost atacat brutal în timp ce își ajuta soția, Bedriye Yasli, care a suferit o intervenție chirurgicală la Spitalul Universitar Canakkale.

O rudă a unui alt pacient din aceeași cameră a spitalului a susținut Yasli a fost atacat pentru că vorbea în kurdă. 

Omer Faruk Gergerlioglu, un parlamentar al Partidului Democrat al Popoarelor Pro-kurde (HDP) și activist pentru drepturile omului, a anunțat miercuri acuzația victimei.

„În urmă cu doar trei zile, vorbeam despre un tânăr care a fost ucis în [sud-estul provinciei] Diyarbakir pentru că vorbea în limba kurdă. Și acum acel bătrân a fost atacat. Cu toate acestea, există încă oameni care spun că nu există nici o problemă kurdă în Turcia.O mulțime de oameni nu cunosc problemele din țară ”, a declarat parlamentarul.



Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.