miercuri, mai 8, 2024

Tănără aflată după gratii, diagnosticată cu cancer mamar

O tânără de 28 de ani, condamnată la șapte ani de închisoare pentru presupuse legături cu organizația clericului Fetullah Gulen, a fost diagnosticată cu cancer mamar, scrie boldmedia.com

În aprilie 2019, Betül Aygün a fost supusă unei biopsii la sân. Din păcate, rezultatul a venit târziu iar tumoarea  a crescut rapid.

Abdurahman Aygün, soțul acesteia a povestit că în urmă cu șase luni femeia a fost dusă la Spitalul de Stat Odemiș unde i s-a făcut o biopsie. Cu toate acesta, tânăra  fusese diagnosticată cu cancer mamar cu trei săptămâni în urmă.

Aygun a precizat că procedurile de înregistrare a actelor în spital sunt restricționate pentru că soția sa este condamnată la închisoare și pregătirea documentelor a  luat mult timp.  

Betul Aygun a fost transferată la Spitalul de Formare și Cercetare Katip Celebi din Izmir pentru a fi operată. Soțul ei a trimis o petiție către procurorul închisorii în care explică situația de sănătate a soției sale, însă nu s-a emis eliberarea acesteia. 

Tânăra nu știe în ce stadiul este boala

“Când m-am dus să o văd săptămâna trecută, medicul  mi-a spus că tumoarea a crescut mai repede decât în mod normal, într-o lună. Stresul și mediul în care trăiește sunt factori care  favorizează acest lucru. Nu știm exact stadiu bolii, ea trebuie monitorizată frecvent.” a  declarat soțul acesteia.

Abdurrahman Aygün s-a întâlnit cu procurorul închisorii, însă femeia nu poate primi rapoartele de la spital pentru că procedurile pentru condamnați sunt restricționate.

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.