vineri, mai 3, 2024

7 cetățeni turci au murit într-o barcă în încercarea de a migra în Grecia

Șapte persoane au murit după ce barca în care erau transportați s-a răsturnat, vineri, dimineață în nord-estul Mării Egee, a informat Agenția de știri, Atena-Macedonia.

Un scafandru a scos cinci cadavre care au fost identificate ca fiind trei copii și două femei. Vineri dimineață, autoritățile au descoperit cadavrul unui bebeluș și ale unui copil de 4 ani. Rămășițele lor vor fi transferate în portul Chios.

Potrivit autorităților, toți pasagerii erau cetățeni turci, care am fost concediați prin decret din posturile la stat pentru presupusa apartanență la Mișcarea Gulen.

Doisprezece persoane au fost salvate: cinci bărbați, trei femei, trei copii sub șase ani și un copil de 12 ani din marea de la nordul insulelor Oinousses. Autoritățile au crezut inițial că sunt în căutarea a patru migranți dispăruți, dar mai târziu salvatorii au anuțat autorităților că alte cinci persoane se aflau în barca de plastic.

Conform presei din Grecia, cetățenii de pe barcă sunt persoane educate, care încercau să scape de regimul lui Erdogan. Printre supraviețuitori, există doi judecători din vârful societății turcești. Numele persoanelor dispărute sunt deocamdată păstrate confidențiale și vor fi anunțate azi după-amiază.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.