joi, aprilie 25, 2024

Turcia: Consiliul Suprem de Radio și Televiziune supraveghează Netflix și alte organizații media

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a început oficial să supravegheze Netflix și multe alte organizații media, scrie bianet.org

Regulamentul a fost publicat în Monitorul Oficial pe 1 august, iar perioada acordată radiodifuzorilor online pentru a obține licențe de la RTÜK în conformitate cu regulamentul a expirat pe 1 septembrie. Astfel, RTÜK a început să controleze emisiunile online din 2 septembrie.

Președintele RTÜK, Ebubekir Șanin a declarat pe Twitter că platformele online Netflix, BluTV și PuhuTV au solicitat licența. Șanin a subliniat că aproximativ 600 de organizații, inclusiv Turkcell, Vodafone, Digiturk și Tivibu au aplicat la RTÜK.

În temeiul regulamentului publicat în Monitorul Oficial la 1 august 2019, platformele de difuzare a internetului din Turcia trebuie să solicite licențe RTÜK în termen de o lună de la intrarea în vigoare a regulamentului. Deși data cererii pentru aceste licențe a rămas în urmă, RTÜK nu a făcut nici un anunț oficial.

Conform regulamentului intrat în vigoare, radiodifuzorii nu vor mai putea furniza aceste servicii fără a obține o licență de la RTÜK. Taxele de licență vor fi de 10 mii lire (~ 1,7 dolari SUA) pentru radiodifuziune și 100 mii lire pentru emisiuni TV și platforme la cerere.

De asemenea, organizațiile de radiodifuziune vor fi taxate cu 100 de mii de lire pe an. Conform regulamentului, editorii care vor acorda în fiecare an 5 la mie din veniturile lor anuale RTÜK vor trebui să elimine conținutul pe care RTÜK nu îl consideră adecvat din cataloagele lor. Aceste platforme de difuzare vor fi, de asemenea, responsabile de informarea telespectatorilor prin audio sau în scris despre conținutul serviciilor de programe folosind sistemul de simboluri de protecție. (TP / VK)


Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.