sâmbătă, mai 4, 2024

„O politică de coeziune incluzivă pentru o Uniune mai aproape de cetăţeni”

Premierul Viorica Dăncilă a subliniat marţi, la conferinţa „O politică de coeziune incluzivă pentru o Uniune mai aproape de cetăţeni”, organizată la Palatul Parlamentului, că Uniunea Europeană trebuie să ofere cetăţenilor săi prosperitate, stabilitate, solidaritate socială, pace, libertate şi securitate.

„Uniunea Europeană trebuie să ofere cetăţenilor săi prosperitate, stabilitate, solidaritate socială, pace, libertate şi securitate. Avem nevoie de o Europă mai integrată, mai puternică şi mai coezivă, clădită pe obiective şi direcţii de acţiune consensuale. În luna mai, Comisia Europeană a făcut public pachetul legislativ privind politica de coeziune 2021-2027.(…) În centrul preocupărilor Comisiei se află promovarea transformării economice prin stimularea investiţiilor la nivelul UE, prin încurajarea inovării, a digitalizării, dar şi prin sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii. De asemenea, sunt vizate asigurarea tranziţiei energetice, utilizarea energiei din surse regenerabile şi combaterea schimbărilor climatice, precum şi întărirea reţelelor strategice de transport şi digitale. Nu în ultimul rând, este urmărită accentuarea caracterului social al Europei şi apropierea instituţiilor europene de cetăţeni. Unde se situează România faţă de aceste obiective ambiţioase? Peste numai două luni, începând de la 1 ianuarie 2019, România va prelua Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Motto-ul care ne va călăuzi pe parcursul celor şase luni este coeziunea – o valoare comună europeană”, a spus Dăncilă.

„Considerăm binevenită abordarea strategică a politicii de coeziune, care ţine seama de evoluţiile sociale şi demografice din spaţiul Uniunii. Obiectivele propuse de Comisie şi menţinerea arhitecturii creează cadrul strategic general pentru promovarea dezvoltării echilibrate a statelor membre şi a regiunilor, contribuind astfel la reducerea decalajelor din sânul Uniunii Europene. România analizează cu atenţie propunerile de obiective specifice, România va susţine eligibilitatea unor acţiuni care să răspundă nevoilor de dezvoltare în acord cu noile politici europene, în mod special infrastructura. În ceea ce priveşte condiţiile prealabile pentru eligibilitate, considerăm că este nevoie de o definire mai concretă a criteriilor aferente, astfel încât să fie create premisele unei evaluări obiective din partea Comisiei şi să fie garantată egalitatea de tratament pentru toate statele membre. Considerăm că România trebuie să fie tratată în mod egal cu toate statele membre ale Uniunii Europene”, a menţionat premierul.


 

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.