vineri, aprilie 8, 2022

Proiect educativ :”Oameni şi fapte pentru 100 de ani”

Locuitorii Capitalei vor putea afla, într-un mod atractiv, informaţii importante despre personalităţile reprezentative ale ţării noastre, dar şi despre înfăptuirea României Mari, în şcoli fiind distribuite broşuri dedicate acestui eveniment – toate prin intermediul proiectului cultural-educativ „Oameni şi fapte pentru 100 de ani”.

Proiectul, dedicat Centenarului Marii Uniri şi derulat de Asociaţia DAEVAM, a fost demarat pe 1 octombrie 2018, iar în cadrul acestuia vor fi realizate o conferinţă axată pe teme esenţiale pentru poporul nostru, dar şi o expoziţie impresionantă.

În unităţile de învăţământ bucureştene s-a dat startul distribuirii gratuite de materiale informative menite să promoveze valorile naţionale, a informat un comunicat al asociaţiei.

Iniţiatorii proiectului remarcă faptul că România se poate mândri cu numeroase personalităţi de seamă, care, în ultimii 100 de ani, şi-au pus semnificativ amprenta asupra dezvoltării ţării şi a promovării imaginii sale peste hotare. În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, încurajarea bucureştenilor să descopere cât mai multe informaţii despre românii care au făcut istorie, în diverse domenii, este esenţială.

Proiectul „Oameni şi fapte pentru 100 de ani”, derulat de Asociaţia DAEVAM, se adresează atât tinerilor, cât şi specialiştilor în domeniu, care vor să aprofundeze informaţii despre Marea Unire.

În cadrul proiectului „Oameni şi fapte pentru 100 de ani” va fi organizată o conferinţă la care au fost invitaţi specialişti de marcă, recunoscuţi la nivel naţional, respectiv prof. univ. dr. Silviu Angelescu, dr. Liviu Ţăranu, prof. univ. dr. Ion Calafeteanu, prof. univ. dr. Gheorghe Sbârnă, prof. univ. dr. Constantin Hlihor, istoricul şi jurnalistul Florian Bichir, prof. Cornel Lungu, prof. Ion Constantin, prof. univ. Ion Giurcă şi istoricul Petre Otu.

Proiectul le va oferi bucureştenilor şi o expoziţie de fotografie deosebită, care va pune accentul pe imagini impresionante, unele fiind de colecţie, reprezentative pentru Centenarul Marii Uniri. Această expoziţie va fi accesibilă publicului larg.

Totodată, în unităţile de învăţământ din Bucureşti, respectiv şcoli, licee şi facultăţi, a început, de la 1 octombrie, distribuirea gratuită a broşurilor cultural-istorice

„Cea mai bună modalitate prin care putem reuşi să îi încurajăm pe tineri să descopere sau să aprofundeze istoria poporului nostru şi să conştientizeze importanţa înfăptuirii Marii Uniri este, din punctul meu de vedere, aceea de a le oferi cât mai multe exemple pozitive. Prin proiectul ‘Oameni şi fapte pentru 100 de ani’, care include şi aceste broşuri distribuite gratuit în şcoli, licee şi facultăţi, ne-am propus să le stimulăm locuitorilor Capitalei ‘apetitul’ pentru tot ce înseamnă unicitate spirituală şi culturală a neamului nostru. Reacţiile pozitive pe care le-au avut elevii şi studenţii care au primit deja materiale informative au depăşit aşteptările noastre”, a declarat Bogdan Petre, manager de proiect.


 

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.