joi, aprilie 18, 2024

Proiect educativ :”Oameni şi fapte pentru 100 de ani”

Locuitorii Capitalei vor putea afla, într-un mod atractiv, informaţii importante despre personalităţile reprezentative ale ţării noastre, dar şi despre înfăptuirea României Mari, în şcoli fiind distribuite broşuri dedicate acestui eveniment – toate prin intermediul proiectului cultural-educativ „Oameni şi fapte pentru 100 de ani”.

Proiectul, dedicat Centenarului Marii Uniri şi derulat de Asociaţia DAEVAM, a fost demarat pe 1 octombrie 2018, iar în cadrul acestuia vor fi realizate o conferinţă axată pe teme esenţiale pentru poporul nostru, dar şi o expoziţie impresionantă.

În unităţile de învăţământ bucureştene s-a dat startul distribuirii gratuite de materiale informative menite să promoveze valorile naţionale, a informat un comunicat al asociaţiei.

Iniţiatorii proiectului remarcă faptul că România se poate mândri cu numeroase personalităţi de seamă, care, în ultimii 100 de ani, şi-au pus semnificativ amprenta asupra dezvoltării ţării şi a promovării imaginii sale peste hotare. În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, încurajarea bucureştenilor să descopere cât mai multe informaţii despre românii care au făcut istorie, în diverse domenii, este esenţială.

Proiectul „Oameni şi fapte pentru 100 de ani”, derulat de Asociaţia DAEVAM, se adresează atât tinerilor, cât şi specialiştilor în domeniu, care vor să aprofundeze informaţii despre Marea Unire.

În cadrul proiectului „Oameni şi fapte pentru 100 de ani” va fi organizată o conferinţă la care au fost invitaţi specialişti de marcă, recunoscuţi la nivel naţional, respectiv prof. univ. dr. Silviu Angelescu, dr. Liviu Ţăranu, prof. univ. dr. Ion Calafeteanu, prof. univ. dr. Gheorghe Sbârnă, prof. univ. dr. Constantin Hlihor, istoricul şi jurnalistul Florian Bichir, prof. Cornel Lungu, prof. Ion Constantin, prof. univ. Ion Giurcă şi istoricul Petre Otu.

Proiectul le va oferi bucureştenilor şi o expoziţie de fotografie deosebită, care va pune accentul pe imagini impresionante, unele fiind de colecţie, reprezentative pentru Centenarul Marii Uniri. Această expoziţie va fi accesibilă publicului larg.

Totodată, în unităţile de învăţământ din Bucureşti, respectiv şcoli, licee şi facultăţi, a început, de la 1 octombrie, distribuirea gratuită a broşurilor cultural-istorice

„Cea mai bună modalitate prin care putem reuşi să îi încurajăm pe tineri să descopere sau să aprofundeze istoria poporului nostru şi să conştientizeze importanţa înfăptuirii Marii Uniri este, din punctul meu de vedere, aceea de a le oferi cât mai multe exemple pozitive. Prin proiectul ‘Oameni şi fapte pentru 100 de ani’, care include şi aceste broşuri distribuite gratuit în şcoli, licee şi facultăţi, ne-am propus să le stimulăm locuitorilor Capitalei ‘apetitul’ pentru tot ce înseamnă unicitate spirituală şi culturală a neamului nostru. Reacţiile pozitive pe care le-au avut elevii şi studenţii care au primit deja materiale informative au depăşit aşteptările noastre”, a declarat Bogdan Petre, manager de proiect.


 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme.