duminică, octombrie 25, 2020

Proiect educativ :”Oameni şi fapte pentru 100 de ani”

Locuitorii Capitalei vor putea afla, într-un mod atractiv, informaţii importante despre personalităţile reprezentative ale ţării noastre, dar şi despre înfăptuirea României Mari, în şcoli fiind distribuite broşuri dedicate acestui eveniment – toate prin intermediul proiectului cultural-educativ „Oameni şi fapte pentru 100 de ani”.

Proiectul, dedicat Centenarului Marii Uniri şi derulat de Asociaţia DAEVAM, a fost demarat pe 1 octombrie 2018, iar în cadrul acestuia vor fi realizate o conferinţă axată pe teme esenţiale pentru poporul nostru, dar şi o expoziţie impresionantă.

În unităţile de învăţământ bucureştene s-a dat startul distribuirii gratuite de materiale informative menite să promoveze valorile naţionale, a informat un comunicat al asociaţiei.

Iniţiatorii proiectului remarcă faptul că România se poate mândri cu numeroase personalităţi de seamă, care, în ultimii 100 de ani, şi-au pus semnificativ amprenta asupra dezvoltării ţării şi a promovării imaginii sale peste hotare. În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, încurajarea bucureştenilor să descopere cât mai multe informaţii despre românii care au făcut istorie, în diverse domenii, este esenţială.

Proiectul „Oameni şi fapte pentru 100 de ani”, derulat de Asociaţia DAEVAM, se adresează atât tinerilor, cât şi specialiştilor în domeniu, care vor să aprofundeze informaţii despre Marea Unire.

În cadrul proiectului „Oameni şi fapte pentru 100 de ani” va fi organizată o conferinţă la care au fost invitaţi specialişti de marcă, recunoscuţi la nivel naţional, respectiv prof. univ. dr. Silviu Angelescu, dr. Liviu Ţăranu, prof. univ. dr. Ion Calafeteanu, prof. univ. dr. Gheorghe Sbârnă, prof. univ. dr. Constantin Hlihor, istoricul şi jurnalistul Florian Bichir, prof. Cornel Lungu, prof. Ion Constantin, prof. univ. Ion Giurcă şi istoricul Petre Otu.

Proiectul le va oferi bucureştenilor şi o expoziţie de fotografie deosebită, care va pune accentul pe imagini impresionante, unele fiind de colecţie, reprezentative pentru Centenarul Marii Uniri. Această expoziţie va fi accesibilă publicului larg.

Totodată, în unităţile de învăţământ din Bucureşti, respectiv şcoli, licee şi facultăţi, a început, de la 1 octombrie, distribuirea gratuită a broşurilor cultural-istorice

„Cea mai bună modalitate prin care putem reuşi să îi încurajăm pe tineri să descopere sau să aprofundeze istoria poporului nostru şi să conştientizeze importanţa înfăptuirii Marii Uniri este, din punctul meu de vedere, aceea de a le oferi cât mai multe exemple pozitive. Prin proiectul ‘Oameni şi fapte pentru 100 de ani’, care include şi aceste broşuri distribuite gratuit în şcoli, licee şi facultăţi, ne-am propus să le stimulăm locuitorilor Capitalei ‘apetitul’ pentru tot ce înseamnă unicitate spirituală şi culturală a neamului nostru. Reacţiile pozitive pe care le-au avut elevii şi studenţii care au primit deja materiale informative au depăşit aşteptările noastre”, a declarat Bogdan Petre, manager de proiect.


 

Un jurnalist turc renumit a murit

Ziaristul notoriu Bekir Coşkun a murit, ieri, unde se trata într-un spital din Ankara pentru cancer la plămâni, relatează presa turcească.

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Austriei

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Australiei

Copiii refugiați sunt izolați pentru că părinții altor elevi cred că au „influență proastă”

Copiii refugiaților sirieni, irakieni și afgani au fost grupați într-o singură școală după ce părinții turci au refuzat să-și trimită copiii la școală pentru că aceștia ar exercita o „influență proastă”,

Fostul colonel, închis de 4 ani, a murit din cauza problemelor cardiace

Fostul colonel, închis de 4 ani, a murit din cauza problemelor cardiace

IFCL: Festivalul de Muzică online despre viața și importanța iubirii aproapelui

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), la 19 a ediție, prezintă online un spectacol de muzică despre viața și importanța iubirii aproapelui.

Istanbul: Șoferii de taxi trebuie să învețe engleză. Turiștii pot plăti cu Istanbulkart

Șoferii de taxi din Istanbul vor fi nevoiți să învețe limba engleză, iar călătorii vor putea plătii cu ajutorulstanbulkart ca partea a unui proiect condus de primăria, informează Hurriyet Daily News.

Matei Martin:“De câți Altani e nevoie pentru a schimba regimul Erdogan?”

Matei Martin de la Dilema Veche a abordat în utlima s-a cronică cazul scriitorului Ahmet Altan, închis după gratii , dar și destinul Turciei după puciul eșuat din 15 iulie 2016, sub regimul lui Erdogan.

Turcia: Un deținut a murit torturat de gardienii penitenciarului

Serkan Tumay, în vârstă de 25 de ani, care se aflat de șase ani în penitenciarul Kırıkkale, din Ankara pentru furt, a murit în celula sa solitară, în care a fost mutat după ce colegul său a informat famila despre tortura fizică.