miercuri, mai 22, 2024

CONCURS ENESCU 2018. SECȚIUNEA DE VIOARĂ

17 tineri muzicieni – câte doi din Coreea de Sud, Germania, Italia, Japonia şi China şi câte unul din România, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Ucraina, Croaţia, Turcia şi Republica Moldova – s-au calificat în etapa a II-a a Secţiunii de Vioară a Concursului Internaţional „George Enescu” 2018, ale cărei rezultate au fost anunţate luni seară.

foto 2
Etapa a II-a (eliminatorie) a Concursului ‘Enescu’ se va desfăşura miercuri şi joi, începând cu ora 10,00, la Ateneul Român. Semifinala se va desfăşura sâmbătă, iar finala Concursului, Secţiunea Vioară, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii ‘George Enescu’, dirijor Christoph Poppen, va avea loc luni, 17 septembrie, de la ora 19,00, în Sala Mare a Ateneului Român.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Concursului Enescu  cei 17 muzicieni sunt: Angela Jiye Bae (Coreea de Sud), Mălina Ciobanu (România), Cristian De Sa (Marea Britanie), Giuseppe Gibboni (Italia), Haram Kim (Coreea de Sud), Alexandra Lomeiko (Noua Zeelandă), Elias David Moncado (Germania), Felicitas Schiffner (Germania), Vikram Sedona (Italia), Haruna Shinoyama (Japonia), Orest Smovzh (Ucraina), Una Stanic (Croaţia), Alican Suner (Turcia), Alexandra Tirsu (Republica Moldova), Yukiko Uno (Japonia), Songao Wu (China), Jinru Zhang (China).

foto 3 pierre amoyal
Președintele juriului este violonistul francez Pierre Amoyal

Etapa I a Concursului Internaţional „George Enescu” 2018, Secţiunea Vioară, s-a desfăşurat în zilele de 8, 9 şi 10 septembrie la Universitatea de Muzică din Bucureşti.Juriul Secţiunii de Vioară a ediţiei 2018 a competiţiei este format din Pierre Amoyal, (preşedintele juriului), Salvatore Accardo, Agustin Leon Ara, Remuz Azoiţei, Silvia Marcovici, Eduard Schmieder, Viktor Tretyakov, Pavel Vernikov, Krzysztof Wegrzyn.Datorită nivelului de performanţă ridicat al concurenţilor înscrişi la Concursul ‘Enescu’ 2018, juriul de specialitate a decis selectarea a 17 tineri muzicieni care vor merge mai departe în cadrul concursului, în loc de 16, precum s-a întâmplat şi în etapa II a Secţiunii de Violoncel.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.