sâmbătă, aprilie 27, 2024

PERICOLELE CIBERATACURILOR: UN NOU PROGRAM DE MINING DE CRIPOTOMENEDE

Reţele corporative din mai multe ţări au fost afectate, recent, de activitatea lui PowerGhost, un nou program de mining de cripotomenede descoperit de către specialiştii de la Kaspersky Lab.

Astfel, cercetătorii Kaspersky Lab susţin că aceasta este ultima tendinţă în materie de activitate infracţională, în sensul că atacatorii folosesc programe de mining în atacuri direcţionate, cu scopul de a obţine bani, iar în acest mod companiile mari vor fi din ce în ce mai expuse, pentru că programele de acest gen sabotează şi încetinesc reţelele de computere din organizaţie, afectând procesele de business.

foto 2 kaspersky labNoul soft creează noi monede folosind puterea de calcul a computerului victimei şi a dispozitivelor mobile, fără ca acesta să ştie. „Apariţia PowerGhost adaugă, însă, o nouă dimensiune acestei tendinţe. Demonstrează că dezvoltatorii de programe de mining trec la atacuri directionate, pentru a face mai mulţi bani (…) Interesant este că PowerGhost foloseşte numeroase tehnici „invizibile’ pentru a trece neobservat, ceea ce înseamnă că programul nu se stochează direct pe disc, crescând dificultatea detecţiei şi a remedierii”, avertizează experţii.

Specialiştii subliniază faptul că infectarea dispozitivelor se produce de la distanţă prin intermediul exploit-urilor sau al instrumentelor de administrare de la distanţă. După infectare, partea principală a programului de mining este descărcată şi rulează fără să fie stocată pe hard disk. Ulterior, infractorii cibernetici pot aranja ca programul să se actualizeze automat, să se răspândească în reţea şi să-şi lanseze procesul.

PowerGhost este răspândit în cadrul reţelelor corporative, infectând atât staţiile de lucru, cât şi serverele. Principalele victime ale acestui atac au fost, până în prezent, utilizatori din Brazilia, Columbia, India şi Turcia.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.