marți, mai 7, 2024

Meșteșuguri populare la Muzeul Țării Crișurilor

În jur de 150 de meşteri populari din zone geografice şi etnografice cunoscute ale ţării, dar şi din străinătate, vor participa, în perioada 20 – 22 iulie, la Târgul Meşterilor Populari, ce va avea loc în Parcul Nicolae Bălcescu din Oradea.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc vineri, 20 iulie, la ora 19, dar târgul va fi practic deschis de vineri de la ora 11.

targ oradeaMeşterii populari vor veni din diferite zone ale ţării, Maramureş, Bucovina, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania, Bihor, dar şi din Ungaria, Serbia, Camerun şi Republica Moldova.

Ei vor expune obiecte din ceramică, obiecte de fier, lemn, papură şi împletituri din nuiele, piese textile, port popular tradiţional, podoabe, pictură naivă, icoane pe sticlă, ouă încondeiate, sticlă, măşti, jucării din lemn şi dulciuri tradiţionale.

Vor fi prezente cu standuri şi asociaţiile unde activează copii cu dizabilităţi: „Down”, Centrul de Zi „Iedera”, „Wilhelmina”, „Alsterdorf”, toate din Oradea.
În fiecare seară vor avea loc spectacole de muzică populară cu ansambluri folclorice ce vor întregi manifestarea culturală.

Fiind o ediţie jubiliară, a 25-a, vor fi premiaţi meşterii care au fost fideli târgului timp de 25 de ani.

 


 

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.