AGERPRES a prezentat expoziţia de fotografie România: Evoluţie în cadrul celei de-a 22-a ediţii a Conferinţei Internaţionale EMAN susţinută la Universitatea Danubius din Galaţi
Agenţia Naţională de Presă a prezentat, joi, 21 iunie 2018, expoziţia de fotografie România: Evoluţie, în cadrul conferinţei internaţionale EMAN (The Environmental and Sustainability Management Accounting Network), ce are loc în perioada 21-22 iunie la Universitatea Danubius din Galaţi. La eveniment au fost prezenţi rectori şi alţi reprezentanţi ai universităţilor din mai multe ţări din lume, precum: Stefan Schaltegger – Universitatea Leuphana din Luneburg, Adriana Tiron Tudor – Universitatea Babes Bolyai, Adrian Henriques – Universitatea Middlesex, Francesca Manes Rossi – Universitatea din Salerno.
Directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, a vorbit publicului despre importanţa proiectului AGERPRES dedicat sărbătoririi Centenarului, proiect care cuprinde filmul documentar „Marea Unire – România, la 100 de ani”, expoziţia de fotografie România: Evoluţie şi albumul România: Evoluţie, Ediţie specială pentru Centenarul Marii Uniri, pe care participanţii la eveniment l-au primit şi apreciat. De asemenea, acesta a explicat cum ARHIVA FOTOGRAFICĂ AGERPRES este o mărturie a evoluţiei României încă din anii ’20, de când datează primele imagini ale agenţiei.
În cadrul evenimentului, preşedintele Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind, Cristi Godinac, a discutat despre relansarea Proiectului ReStart – pentru un jurnalism de calitate, proiect realizat, în parteneriat, de către Universitatea Danubius, SRJ MediaSind şi AGERPRES, care urmăreşte ca studenţii să intre în contact nemijlocit cu exigenţele meseriei de jurnalist, prin participarea efectivă la activităţi redacţionale.
Rectorul Universităţii Danubius, conf. univ. dr. Andy Puşcă, a menţionat importanţa parteneriatului ReStart şi şi-a arătat deschiderea pentru noi colaborări între cei trei parteneri.
Expoziţia de fotografie România: Evoluţie cuprinde imagini din arhiva istorică a agenţiei AGERPRES, cele mai bune imagini care ilustrează evoluţia României, realizate în ultimii ani de către fotoreporterii Agenţiei Naţionale de Presă, dar şi imagini din arhiva agenţiei de presă Associated Press, care înfăţişează personalităţi precum Regele Ferdinand I şi Regina Maria, Regele Mihai I, Eugen Ionesco, Nadia Comăneci. Fotografiile din arhiva AGERPRES reflectă viaţa cultural-artistică, politică şi sportivă a ţării, înfăţişând personalităţi precum Maria Tănase şi George Enescu. Totodată, AGERPRES a realizat şi un album cu acelaşi nume, o ediţie specială pentru Centenarul Marii Uniri, care conţine 100 de fotografii din România, grupate în trei capitole: Arhivă, Revoluţie, Evoluţie. Partener: Associated Press; susţinut de Centenarul Filmului Românesc, Institutul Cultural Român; văzut de Radio Guerrilla; parteneri media: Antena 3, Europa FM, Radio România, TVR.
Despre AGERPRES
Fondată în 1889, AGERPRES este Agenţia Naţională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informaţii echilibrate, cu caracter imparţial, şi de a fi principala sursă de informare pentru cetăţenii şi instituţiile din ţară, dar şi cea mai importantă sursă de ştiri despre România, în exterior. Din 1921, agenţia a avut o transmisie neîntreruptă de ştiri şi informaţii. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de ştiri tematice, fluxurile de limbă engleză şi maghiară, serviciile şi arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video şi multimedia, fluxul documentare, precum şi servicii de imprimare.
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES
Biroul Comunicare, Branding şi Relaţii Internaţionale