duminică, aprilie 28, 2024

ŞCOALA POLITICĂ DE VARĂ DE LA NEPTUN

„Cred că trebuie introduse criterii de performanţă şi pentru învăţământul preuniversitar. Nu se finanţează învăţământul superior pe profesori. Profesorii ar putea să treacă foarte bine şi să susţină after-school-ul şi în felul acesta vom avea copii mai educaţi. Nu putem ţine o şcoală care nu dă performanţă – cinci ani la rând nu ia niciun elev bacalaureatul. O transformi în şcoală profesională – este de un alt nivel”, a declarat fostul ministru al Educaţiei la Şcoala politică de vară de la Neptun.

Potrivit acesteia, nu este normal ca o instituţie de învăţământ să introducă doar 10 elevi în examenul de Bacalaureat. „Tu, ca profesor, accepţi că ai dat un rebut? Nu putem să acceptăm asta în sistemul de învăţământ, după părerea mea. Şi de aceea cred că profesorul trebuie să depună un pic mai multă strădanie. Noi în învăţământul superior am introdus criterii de calitate la finanţare din 2001 şi din ce în ce a progresat mai mult. Cred că şi în şcolile din preuniversitar trebuie introduse aceste criterii de calitate la finanţare. Finanţare care nu e pe profesori, nu finanţezi profesorii, finanţezi studenţii sau elevii, pentru că e finanţare per capita – sigur în funcţie de tipul de învăţământ”, a afirmat fostul ministru al Educaţiei PSD.

COPYRIGHT 2010: PAUL BUCIUTA/ ARTISTA
Senatorul PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, a afirmat sâmbătă, la Şcoala de vară a TSD de la Neptun, că ar trebui introduse criterii de performanţă şi pentru învăţământul preuniversitar.

Aceasta a pledat pentru un sistem de evaluare a profesorilor şi în învăţământul preuniversitar, formulă care să aibă o anumită periodicitate, în condiţiile în care în învăţământul superior fiecare profesor este evaluat anual.

Răspunzând unor întrebări, Ecaterina Andronescu a subliniat că dascălul este constructorul acestei naţiuni. „Şi este în slujba acestei naţiuni. Şi eu sunt dascăl şi cred că asta trebuie să accept în momentul în care mi-am ales această profesie”, a mai adăugat senatorul PSD.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.