sâmbătă, mai 4, 2024

UN TÂNĂR MALIAN SALVEAZĂ UN COPILAŞ, RISCÂNDU-ŞI VIAŢA

O întâmplare recentă a făcut ca sute de mii de oameni să urmărească un mic video cu sufletul la gură. S-a petrecut în Franţa. Un copilaş atârna în gol, ţinându-se de bara balconului la etajul patru al unui bloc.

Un tânăr de pe stradă nu a pierdut vremea, a escladat doar cu puterea braţelor cele 4 etaje, a sărit pe balcon şi a salvat copilul. Evident, în aplauzele entuziasmate ale străzii.

foto 2 mamadou
Mamoudou Gassama: „Am fugit de pe partea cealaltă a străzii ca să îi vin în ajutor.”

Cine era salvatorul ? Un tânăr de provenienţă din Mali, care avea o situaţie nereglementată în Franţa ( fără acte ) şi căruia primarul Parisului i-a mulţumit imediat.

Un mare bravo pentru Mamoudou Gassama pentru actul său de bravură care a permis salvarea, ieri seară, a vieţii unui copil. Azi am avut plăcerea să vorbesc cu el la telefon şi să-i mulţumesc călduros. Anne Hidalgo . (Un grand bravo à Mamoudou Gassama pour son acte de bravoure qui a permis de sauver hier soir la vie d’un enfant. J’ai eu plaisir à m’entretenir avec lui aujourd’hui par téléphone, afin de le remercier chaleureusement )

Mai mult, tânărul erou african Mamoudou Gassama, devenit eroul francezilor peste noapte, va fi „naturalizat francez „ şi graţie performanţei sale uluitoare va fi integrat în corpul de pompieri SAMU!

foto 3 primit de Macron
Noul erou al Franţei, malianul care a salvat un copilaş, primit de Preşedintele Franţei.

Chiar şi Preşedintele ţării l-a întâlnit azi pe curajosul tânăr care nu a ezitat să îşi rişte propria viaţă pentru a salva un copilaş.

E o poveste care, fără nici o îndoială, emoţionează.

Umanitate, curaj şi spirit de sacrificiu.

Tatăl copilului lăsat fără supraveghere va fi deferit justiţiei.(C.L.)

http://www.france24.com/fr/20180528-france-malien-papiers-sauve-enfant-paris-va-etre-recu-macron

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.