marți, mai 7, 2024

Pregătiri tensionate pentru conferinţa extremei drepte de la Augsburg

Poliţia din Augsburg se pregăteşte pentru ceea ce va fi cea mai mare operaţiune a sa din istoria oraşului bavarez, care va găzdui pe 30 iunie-1 iulie o conferinţă a partidului de extremă-dreapta ‘Alternativa pentru Germania’ (AfD), transmite luni DPA.

Un număr de 2.000 de ofiţeri de poliţie vor fi detaşaţi pentru a asigura securitatea cu ocazia evenimentului, a precizat luni purtătorul de cuvânt al poliţiei din Augsburg, Thomas Rieger.

În contextul în care unele organizaţii şi-au anunţat pe internet intenţia de a se manifesta violent în timpul conferinţei AfD de la Augsburg, poliţia a declarat că va lua măsuri pentru a proteja clădirile din oraş.

un ghid intitulat 'Augsburg for Riot Tourists', de 44 de pagini,  le cere oamenilor să comită acte de violenţă în timpul conferinţei AfD
un ghid intitulat ‘Augsburg for Riot Tourists’, de 44 de pagini, le cere oamenilor să comită acte de violenţă în timpul conferinţei AfD

La precedentele conferinţe ale AfD, desfăşurate la Koln şi Hanovra, au fost mobilizaţi mii de poliţişti, câţiva dintre ei fiind răniţi în timpul ciocnirilor violente cu manifestanţii.

În prezent, pe internet circulă un ghid intitulat ‘Augsburg for Riot Tourists’, de 44 de pagini, care le cere oamenilor să comită acte de violenţă în timpul conferinţei AfD. Rieger a precizat că poliţia examinează acest document. Se presupune că în spatele acţiunii se află un reprezentant al scenei politice de extremă-stânga (German alt-left Antifa extremists have released a new instructional booklet ahead of the populist Alternative for Germany (AfD) conference in Augsburg which teaches and encourages “riot tourists” to burn cars, attack war memorials, and target political party offices. )

http://www.breitbart.com/london/2018/05/22/german-antifa-far-left-extremists-release-riot-tourist-instructional-terror-handbook/

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.