28.7 C
București
vineri, septembrie 25, 2020

CONFERINŢA MINIŞTRILOR EDUCAŢIEI-PARIS

Ministrul educaţiei naţionale, Valentin Popa, a luat parte la Conferinţa miniştrilor educaţiei din ţările participante la Spaţiul european al învăţământului superior EHEA/Procesul Bologna şi la Forumul politic Bologna, care au avut loc în perioada 23 – 25 mai la Paris, Franţa.

Ministrul educaţiei naţionale s-a referit la rolul digitalizării în societatea contemporană, la asigurarea accesului echitabil la educaţie de calitate pentru toţi tinerii, precum şi la importanţa mobilităţii academice.

Ministrul  Valentin Popa a adus în atenţie iniţiativa europeană privind constituirea reţelelor de universităţi europene, accentuând necesitatea existenţei unor instituţii de învăţământ superior competitive la nivel mondial, care să contribuie la creşterea economică, la inovare şi coeziune socială, în sprijinul unei economii bazate pe cunoaştere.

În cadrul conferinţei au fost evaluate progresele realizate de la Conferinţa organizată în anul 2015 şi au fost definite obiectivele comune ale Spaţiului european al învăţământului superior pentru perioada următoare.

Forumul politic Bologna a fost deschis participării statelor din afara spaţiului EHEA şi a favorizat consolidarea dialogului politic şi a cooperării dintre EHEA şi celelalte regiuni. Cu titlul „Rolul învăţământului superior într-o societate în schimbare”, forumul s-a concentrat pe incluziunea socială, creşterea accesului şi contribuţia universităţilor la dezvoltarea economică globală, naţională şi regională.(conférence internationale sur le forum politique de Bologne qui se tient à Paris (France) du 23 au 25 mai 2018 avec la participation des ministres de l’espace européen de l’Enseignement supérieur )

http://www.ehea2018.paris/programme.htm

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Agentul turc susține că a fost pus de Turcia să asasineze un politician kurd din Austria

Un argent turc care care lucrează pentru serviciul național de informații turc MİT s-a autodenunțat la autoritățile austriece că i s-a ordonat, în august, să o asasineze pe Berivan Aslan, un politician kurd-austriac și membru al Partidului Verde al Austriei, relatează Ahval News.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.