joi, aprilie 7, 2022

CONFERINŢA MINIŞTRILOR EDUCAŢIEI-PARIS

Ministrul educaţiei naţionale, Valentin Popa, a luat parte la Conferinţa miniştrilor educaţiei din ţările participante la Spaţiul european al învăţământului superior EHEA/Procesul Bologna şi la Forumul politic Bologna, care au avut loc în perioada 23 – 25 mai la Paris, Franţa.

Ministrul educaţiei naţionale s-a referit la rolul digitalizării în societatea contemporană, la asigurarea accesului echitabil la educaţie de calitate pentru toţi tinerii, precum şi la importanţa mobilităţii academice.

Ministrul  Valentin Popa a adus în atenţie iniţiativa europeană privind constituirea reţelelor de universităţi europene, accentuând necesitatea existenţei unor instituţii de învăţământ superior competitive la nivel mondial, care să contribuie la creşterea economică, la inovare şi coeziune socială, în sprijinul unei economii bazate pe cunoaştere.

În cadrul conferinţei au fost evaluate progresele realizate de la Conferinţa organizată în anul 2015 şi au fost definite obiectivele comune ale Spaţiului european al învăţământului superior pentru perioada următoare.

Forumul politic Bologna a fost deschis participării statelor din afara spaţiului EHEA şi a favorizat consolidarea dialogului politic şi a cooperării dintre EHEA şi celelalte regiuni. Cu titlul „Rolul învăţământului superior într-o societate în schimbare”, forumul s-a concentrat pe incluziunea socială, creşterea accesului şi contribuţia universităţilor la dezvoltarea economică globală, naţională şi regională.(conférence internationale sur le forum politique de Bologne qui se tient à Paris (France) du 23 au 25 mai 2018 avec la participation des ministres de l’espace européen de l’Enseignement supérieur )

http://www.ehea2018.paris/programme.htm

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Turcii nu văd o reducere a prețurilor la alimente după reducerile de taxe

Peste 82 la sută dintre participanții la un studiu realizat de sondajul turc MetroPOLL au susținut că noua măsură nu a avut efect, în timp ce 10,5% au spus că au văzut reducerea prețurilor, restul de 7,4% au spus că nu au auzit de nicio reducere.