sâmbătă, mai 25, 2024

CONFERINŢA MINIŞTRILOR EDUCAŢIEI-PARIS

Ministrul educaţiei naţionale, Valentin Popa, a luat parte la Conferinţa miniştrilor educaţiei din ţările participante la Spaţiul european al învăţământului superior EHEA/Procesul Bologna şi la Forumul politic Bologna, care au avut loc în perioada 23 – 25 mai la Paris, Franţa.

Ministrul educaţiei naţionale s-a referit la rolul digitalizării în societatea contemporană, la asigurarea accesului echitabil la educaţie de calitate pentru toţi tinerii, precum şi la importanţa mobilităţii academice.

Ministrul  Valentin Popa a adus în atenţie iniţiativa europeană privind constituirea reţelelor de universităţi europene, accentuând necesitatea existenţei unor instituţii de învăţământ superior competitive la nivel mondial, care să contribuie la creşterea economică, la inovare şi coeziune socială, în sprijinul unei economii bazate pe cunoaştere.

În cadrul conferinţei au fost evaluate progresele realizate de la Conferinţa organizată în anul 2015 şi au fost definite obiectivele comune ale Spaţiului european al învăţământului superior pentru perioada următoare.

Forumul politic Bologna a fost deschis participării statelor din afara spaţiului EHEA şi a favorizat consolidarea dialogului politic şi a cooperării dintre EHEA şi celelalte regiuni. Cu titlul „Rolul învăţământului superior într-o societate în schimbare”, forumul s-a concentrat pe incluziunea socială, creşterea accesului şi contribuţia universităţilor la dezvoltarea economică globală, naţională şi regională.(conférence internationale sur le forum politique de Bologne qui se tient à Paris (France) du 23 au 25 mai 2018 avec la participation des ministres de l’espace européen de l’Enseignement supérieur )

http://www.ehea2018.paris/programme.htm

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire.