marți, aprilie 30, 2024

DESPRE INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ LA UNIVERSITY COLLEGE DIN LONDRA

Un instrument promițător pentru accelerarea cercetării științifice, dezvoltarea inteligenței artificiale presupune şi ”riscuri”, dacă nu este utilizată aşa cum trebuie, a estimat vineri Demis Hassabis, directorul companiei DeepMind, filială a Google, creatoarea super-programului informatic AlphaGo, informează AFP.

Posibilitatea apariţiei unei forme de inteligenţă artificială incontrolabilă sau ostilă este o problemă strâns legată de dezvoltarea acestei tehnologii, care va juca un rol esenţial în deceniile viitoare.

Demis Hassabis a dat asigurări că această problematică se află pe lista de priorităţi în cadrul companiei DeepMind, care a stabilit soluţii concrete pentru a o aborda.

Subiectul a fost abordat vineri seara, la University College din Londra, cu ocazia unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri după proiecţia unui documentar despre AlphaGo, programul care a făcut senzaţie în 2016, după ce l-a învins pe Lee Se-Dol, marele maestru sud-coreean al jocului de go.

”Există o serie întreagă de întrebări filozofice interesante şi dificile (…) la care trebuie să răspundem”, a declarat patronul şi fondatorul DeepMind, filială a Google, specializată în inteligenţa artificială (AI).

Stephen Hawking afirmase deja că inteligenţa artificială va fi ”cel mai bun sau cel mai rău lucru din istoria umanităţii’

Inteligenţa artificială, a adăugat Demis Hassabis, poate fi ”un instrument incredibil pentru accelerarea cercetării ştiinţifice” şi constituie una dintre tehnologiile cele mai ”profitabile” din istoria umanităţii.

Dar, ca orice tip de tehnologie, ”există şi riscuri”, subliniat acesta. ”Aceasta depinde de maniera în care noi, ca societate, decidem să o utilizăm”, a completat Hassabis.

”Cred în ingeniozitatea umană atunci când vine vorba de rezolvarea problemelor tehnice (legate de AI) (…) Dar o provocare mai importantă va fi de a rezolva problemele etice”, a insistat acesta.Cuvintele patronului DeepMind vin în continuarea celor ale celebrului astrofozician britanic Stephen Hawking, potrivit căruia, inteligenţa artificială va fi ”cel mai bun sau cel mai rău lucru din istoria umanităţii’

foto 4
AlphaGo, programul care a făcut senzaţie în 2016, după ce l-a învins pe Lee Se-Dol, marele maestru sud-coreean al jocului de go.

 

 

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.