miercuri, mai 8, 2024

Rachete trase din nordul Siriei în Turcia. Cel puţin două persoane au murit și 11 au fost rănite

Cel puţin două persoane au fost ucise, iar alte 11 au fost rănite după ce rachete lansate din Siria au căzut miercuri seară în oraşul turc Kilis, a anuntat guvernatorul provinciei, citat de AFP.

Aceste rachete, dintre care cel putin una a lovit o moschee, au fost lansate in a cincea zi a ofensivei conduse de Turcia in enclava Afrin, in nordul Siriei, impotriva unei militii kurde.

kilis

Turcia consideră că atacul cu rachete a fost lansat de insurgenţii kurzi din Siria, fiind o ripostă la operaţiunile lansate în urmă cu câteva zile de armata turcă, în provincia siriană Afrin, împotriva grupului insurgent kurd Unităţile Populare de Protecţie (YPG).

Camide can pazarı yaşanırken, olay yerine kısa sürede sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla hastanelere taşınırken, güvenlik güçleri olası yeni bir saldırıya karşı caddedeki vatandaşları uyarıp uzaklaştırdı.

Potrivit organizaţiei Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), zeci de militanţi kurzi şi insurgenţi sirieni proturci au fost ucişi în confruntările militare din nord-vestul Siriei.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.