După 100 de zile de guvernare, Romaşcanu amintea printre realizări: deblocarea programului „Limes”, a programului de săpături arheologice, blocat din martie 2017 cu riscul pierderii sezonului de săpături, dar şi deblocarea documentaţiei care stă la baza Programului Naţional de Restaurare 2017.
Pentru rezolvarea situaţiei Muzeului Naţional Bran, unde exista riscul unei evacuări solicitate de proprietari, au fost întreprinse negocieri pentru prelungirea contractului până în mai 2018 până la găsirea soluţiei de relocare, dar şi cu comercianţii de pe terenul proprietate a muzeului, în vederea recuperării de la aceştia a sumelor datorate încă din iulie 2016.
Printre realizările punctate de ministru după 100 de zile de la preluarea mandatului s-au mai numărat reînfiinţarea Consiliul Tehnico-Economic al MCIN, deblocarea negocierilor cu Casa Regală în cazul Muzeului Peleş, pentru prelungirea cu 6 luni a contractului de locaţiune. Romaşcanu a mai menţionat şi deblocarea restaurării Cetăţii Capidava, dar şi luarea de măsuri pentru pregătirea Anului European al Patrimoniului – 2018.
După transferul Departamentului Centenar în subordinea Ministerului Culturii, având ca atribuţii principale centralizarea proiectelor primite de la ministere, instituţii ale statului şi unităţi administrativ teritoriale, MCIN a lansat sigla şi sloganul Centenarului, realizate, pro bono, de FCB Bucharest, firmă declarată câştigătoare a concursului iniţiat în acest sens de minister. În acelaşi cadru, pe 26 noiembrie, la Teatrul Naţional din Bucureşti, a avut loc deschiderea Anului Centenar printr-un spectacol, regizat de Ion Caramitru, la care au participat mari artişti din ţară şi de peste hotare. Potrivit ministrului Culturii, la MCIN au fost înregistrate peste 2.170 de proiecte care urmează să fie selectate şi propuse Guvernului spre finanţare.
O constantă a preocupărilor celor doi miniştrii a constituit-o stadiul demersurilor de achiziţie a lucrării „Cuminţenia Pământului” de Constantin Brâncuşi
„Este un contract între Ministerul Culturii şi proprietari. Eu zic că este un contract cu beneficii de ambele părţi şi beneficiul cel mai mare este că această sculptură importantă poate fi văzută de oameni şi îmi doresc – sigur, preluând toate sarcinile necesare cu asigurarea, cu paza şi aşa mai departe – să avem această sculptură expusă şi pe toată durata anului Centenarului şi nu numai”, a declarat Romaşcanu .