vineri, mai 3, 2024

Fostul Ministru al MCIN Vulpescu vorbeşte despre Programului Naţional „Limes”

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) şi-a desfăşurat activitatea în 2017 sub conducerea a doi miniştri – Ionuţ Vulpescu şi Lucian Romaşcanu – ambii prezentându-şi propriile bilanţuri cu o serie de măsuri iniţiate de instituţie, o constantă a preocupărilor acestora fiind demersurile de achiziţie a lucrării „Cuminţenia Pământului”.

Remaniat în urma crizei guvernamentale, la finele lunii iunie, Ionuţ Vulpescu susţinea, la bilanţul celor şase luni în fruntea MCIN, că instituţia pe care a condus-o nu s-a limitat la realizarea unor priorităţi, ci a „dus mai departe implementarea programului de guvernare, implementând totodată măsuri ce nu au fost cuprinse în acesta, sau au fost cuprinse într-o formulare mai largă, şi care sunt benefice domeniului culturii”.

Fostul ministru a amintit că, în 2017, a început implementarea a două proiecte de cooperare internaţională: Danube Culture Platform – Creative Spaces of the 21st Century, finanţat prin Programul Transnaţional Dunărea

La capitolul „măsuri îndeplinite”, Vulpescu amintea asigurarea condiţiilor necesare continuării şi dezvoltării Programului Naţional „Limes”; majorarea bugetului alocat Culturii cu 51% faţă de execuţia bugetară pe anul 2016; sprijinirea autorităţilor locale pentru reconversia spaţiilor industriale dezafectate în hub-uri culturale, un astfel de exemplu fiind cel referitor la Hala Laminor; pregătirea participării României în anul 2019 la Festivalul Internaţional de Artă Europalia; pregătirea participării României ca invitat de onoare a Târgului Internaţional de Carte de la Leipzig din anul 2018.

Totodată, fostul ministru a amintit că, în 2017, a început implementarea a două proiecte de cooperare internaţională: Danube Culture Platform – Creative Spaces of the 21st Century, finanţat prin Programul Transnaţional Dunărea, în valoare totală de 1,6 milioane de Euro (bugetul aferent Ministerului Culturii este de 188.770 Euro) şi Cultural Heritage as a strategic territorial development resource: mapping impacts through a set of common European socio-economic indicators, finanţat prin Programul de Cooperare ESPON 2020.

 

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.