duminică, mai 19, 2024

Eveniment: Festivalul KINOdiseea

„Este un festival pentru publicul tânăr care a adunat cele mai bune filme ale momentului. Cele mai multe pelicule care vor putea fi văzute în festival sunt în premieră națională, sunt filme care au avut premiera mondială la festivalurile internaționale de la Cannes, Berlin, Toronto, Zlin. Este o ocazie pentru a experimenta diferite situații. Publicul va avea ocazia să vadă filme la care râzi, dar și pelicule la care plângi. Sunt foarte multe filme educative pentru copii”, a declarat Daniel Mitulescu, directorul și fondatorul Festivalului KINOdiseea.

„Urmează șapte zile de festival încărcate de magie, de poveste, de povești, de curiozitate, cu numeroase descoperiri și emoții. KINOdiseea este singurul eveniment unde tinerii pot păși în culisele cinematografiei, unde pot urmări cele mai bune filme premiate la mari festivaluri din lume, unde pot vedea cum trăiesc alți copii și tineri din toată lumea și pot empatiza cu eroii de pe marile ecrane”, a spus actorul Lari Giorgescu, gazda evenimentului de deschidere a festivalului.

logo kinodiseea vectorial
KINOdiseea Junior aduce pe marile ecrane 11 filme dedicate copiilor între 3 și 14 ani, părinților și profesorilor, în timp ce în selecția oficială a competiției KINOdiseea Youth sunt incluse șase titluri pentru tinerii de peste 15 ani, care vor fi proiectate la Cinema Eforie între 10 și 12 noiembrie.

Juriile KINOdiseea 2017 îi au în componență pe regizorul Kohki Hasei (Japonia), dramaturgul și curatorul de filme la Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Adolescenți din Zlin, Jaroslava Hynstova (Cehia), și producătorul Aneta Ozorek (Polonia) – KINOdiseea Junior; regizorii Nicolae Constantin Tănase și Radu Potcoavă și actorul Radu Romaniuc – KINOdiseea Youth; elevii Alexandra Stămătescu (Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, clasa a 12-a), Ioana Jantea (Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”, clasa a 12-a), Maria David (Școala Centrală, clasa a 11-a) și Loredana Borțea (Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, clasa a 12-a) – Young Jury – KINOdiseea Youth; și actrița Ana Ularu, criticul de film și director artistic al festivalurilor Divan Film Festival și HipTrip Travel Film Festival, Cătălin Olaru, și regizorul Tudor Botezatu – Scurtmetraje.

Printre invitații ediției din acest an a Festivalului KINOdiseea se află regizorul francez Merlin Pitois, regizoarea Anastasija Brauniger (Germania), regizorul Nicolae Negară (Republica Moldova), directorul de imagine Radu Voinea, regizorul Alejandro Andrade Pease (Mexic) și actorul Corentin Fila (Franța). Toți invitații vor participa la sesiuni de Q&A la Muzeul Antipa – Sala Multimedia sau Cinema Eforie.

Filme din cadrul celei de-a noua ediții a festivalului vor fi proiectate la Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Eforie, CinemaPRO, în cortul KINOdiseea de la Piața Universității, în Sala Multimedia a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, până pe 15 noiembrie.

Cea de-a doua zi a festivalului va oferi bucureștenilor ocazia să vizioneze filmele „Up in the Sky” – ora 10,00, „Heartstrings” – ora 12,00, „Cloudboy” – ora 19,00, la Cinema Muzeul Țăranului; „Sânge de lapon” – ora 18,30, „All These Sleepless Nights” – ora 20,30, la Cinema Eforie; și „Casper și Emma în excursie – ora 18,30, la Cortul KINOdiseea.

foto 3 muz1
Festivalul include și cinci competiții de scurtmetraje, pentru diferite grupe de vârstă, care vor putea fi urmărite pe 11 și 12 noiembrie la Muzeul „Grigore Antipa”.

La proiecțiile de la orele 10,00 și 12,00, de luni până vineri de la Cinema Eforie, Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Pro, intrarea este liberă. La toate proiecțiile din cortul KINOdiseea și Sala Multimedia a Muzeului ”Grigore Antipa”, intrarea este liberă.

 

 

 


 

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei.