joi, mai 9, 2024

Simpozionul Național de Psihiatrie (Iaşi)

Peste 100 de specialiști au participat la Simpozionul Național de Psihiatrie cu participare Internațională „112 Socola!” Psyche înseamnă viață, eveniment care face parte din cadrul manifestărilor științifice organizate în cadrul Zilelor Institutului de Psihiatrie Socola.

Directorul Institutului de Psihiatrie Socola, Gabriel Oprișanu, a declarat că anul acesta se aniversează 112 ani de activitate neîntreruptă, motiv pentru care manifestările prilejuite de Zilele Institutului vor avea două componente: Simpozionul Național de Psihiatrie cu participare Internațională „112 Socola!” Psyche înseamnă viață și workshop-ul „Colaborarea structurii de management al calității cu celelalte structuri ale spitalului românesc”.

thumbnail_SIMPOZION PROIECT

Conform acestuia, la rândul său, Simpozionul „112 Socola!” va avea trei secțiuni: una dedicată specialiștilor în psihiatrie, o alta dedicată psihologilor și o a treia secțiune dedicată cadrelor medii din domeniul psihiatriei.

„Zilele Institutului de Psihiatrie reprezintă o manifestare de tradiție, care se desfășoară în fiecare toamnă și în cadrul căreia vor avea loc manifestări științifice, dezbateri, prezentări ale unor lucrări de specialitate și sesiuni de comunicări la care vor participa specialiști din toată țara, precum și din străinătate. De asemenea, vom organiza și un workshop despre colaborarea structurii de management al calității cu celelalte structuri ale spitalului românesc”, a declarat Ovidiu Gabriel Oprișanu.

El a adăugat că în cadrul evenimentului vor fi discutate teme ce vizează care sunt urgențele psihiatrice, amploarea pe care o pot lua, care sunt riscurile comportamentale.

„Tema propusă, cea a urgențelor în psihiatrie, se reliefează ca o necesitate în practica actuală interdisciplinară. Actualizarea cunoștințelor de patologie și terapeutică psihiatrică, alături de coordonatele și rigorile impuse de etică și drepturile omului, se vor regăsi, de asemenea, printre subiectele propuse pentru dezbatere”, a declarat prof.univ.dr. Roxana Chiriță, organizator al simpozionului și director medical al Institutului de Psihiatrie Socola Iași.

thumbnail_spital-socola-2-1024x768-700x525

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.