duminică, septembrie 8, 2024

Drama migranţilor..

Organizația Medici Fără Frontiere (MSF) a anunțat sâmbătă că suspendă operațiunile de salvare a migranților din Marea Mediterană deoarece s-a simțit amenințată de comportamentul gărzilor de coastă libiene și de faptul că guvernul italian le-a îngreunat activitatea, informează Reuters.

Decizia MSF este ultima evoluție în cadrul tensiunilor tot mai mari între Roma și organizații guvernamentale, în condițiile în care problema migrației domină agenda politică a Italiei în perspectiva alegerilor care urmează să aibă loc la începutul anului viitor.

Aproape 600.000 de migranți au ajuns în Italia în ultimii patru ani, marea majoritate pornind pe mare din Libia, țară aflată în haos, în ambarcațiuni improvizate operate de traficanți de persoane.

„Ne suspendăm activitățile deoarece acum considerăm că atitudinea amenințătoare a gărzilor de coastă libiene este foarte serioasă… nu putem să ne punem colegii în pericol”, a declarat pentru Reuters președintele filialei italiene a MSF, Loris De Filippi.

foto 4
„Ne suspendăm activitățile deoarece acum considerăm că atitudinea amenințătoare a gărzilor de coastă libiene este foarte serioasă… nu putem să ne punem colegii în pericol”, a declarat pentru Reuters președintele filialei italiene a MSF, Loris De Filippi.

Peste 13.000 de migranți și-au pierdut viața încercând să traverseze Marea Mediterană în acest mod.

Navele organizațiilor de caritate au jucat un rol crescând în operațiunile de salvare, recuperând de la începutul anului peste o treime din migranții naufragiați, comparativ cu mai puțin de un procent în 2014. Totuși, autoritățile italiene se tem că ONG-urile facilitează traficul de persoane și încurajează migranții să încerce traversarea Mediteranei și au propus un cod de conduită al operațiunilor de salvare.

MSF operează o navă de salvare în Mediterană, Vox Prudence, care în prezent este ancorată în portul Catania (Sicilia)

Unele ONG-uri, printre care și MSF, au refuzat să semneze acest cod, care prevede printre altele ca polițiști italieni să fie prezenți la bordul vaselor de

salvare. MSF operează o navă de salvare în Mediterană, Vox Prudence, care în prezent este ancorată în portul Catania (Sicilia).

 

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.