vineri, martie 29, 2024

Din nou despre vaccinări

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat într-o conferință de presă la Târgoviște, că Legea vaccinării a trecut prin Guvern și a dat asigurări că lucrurile vor intra într-un făgaș normal, așa cum au intrat în toate țările europene.

Acesta a precizat că legea dă posibilitatea părinților să refuze vaccinarea, însă aceștia își vor asuma responsabilitatea.

„Pot refuza vaccinarea, însă în momentul în care știu că își asumă responsabilitatea… Ce înseamnă responsabilitate? Dacă se îmbolnăvește o comunitate este responsabilitatea ta că nu ți-ai vaccinat copilul, asta este o responsabilitate enorm de mare. În momentul de față, refuzul este datorat, pe de o parte, așa-zișilor antivacciniști, care promovează tot felul de mesaje și tot felul de teze mai mult sau mai puțin susținute și datorită faptului că populația nu este informată”, a afirmat ministrul Sănătății.

Acesta a subliniat rolul autorităților și medicilor de familie în informarea corectă privind vaccinarea.

„De ce credeți că în această lună au fost vaccinați 60.000 de copii? Pentru faptul că autoritățile de sănătate publică, medicii de familie au luat foarte în serios activitatea, au informat părinții (…). Informăm, ducem vaccin suficient la nivelul medicilor de familie în așa fel încât să avem toate condițiile. Vă asigur că lucrurile vor intra într-un făgaș normal, așa cum au intrat în toate țările europene”, a spus ministrul Florian Bodog.

Ministrul Sănătății a adăugat că speră ca Legea vaccinării să fie dezbătută cu celeritate în Parlament.

„Tocmai am trecut prin guvern forma legii vaccinării, unde vaccinarea este obligatorie. Părintele este obligat să participe la acțiunile de informare pe care noi le organizăm, medicii de familie le organizează, are dreptul să refuze vaccinarea, însă își asumă toate responsabilitățile care decurg urmare a refuzului său. Există sancțiuni de la nivel de ministru până la medicul de familie și până la părinte în ce privește nerespectarea prevederilor legii. Legea va trece prin Parlament și sunt încrezător că parlamentarii vor acționa cu celeritate pentru că ne dorim să avem o națiune sănătoasă, ne dorim să nu mai avem copii care mor din cauză că nu sunt vaccinați”, a mai spus ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a fost prezent într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița. El a mers la Spitalul Județean Târgoviște, Spitalul Pucioasa și Sanatoriul TBC de la Moroieni. Ministrul a subliniat că au fost alocate fonduri pentru unități medicale din județ pentru dotări cu aparate, iar în cazul Sanatoriului de la Moroieni, pentru reabilitarea unității medicale. De asemenea, ministrul Sănătății a spus că a stat de vorbă cu pacienți și cadre medicale pentru a afla care sunt problemele cu care se confruntă.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.