miercuri, mai 1, 2024

O deputată din Germania denunţă teroarea şi atrocităţile comise împotriva Mişcării Hizmet

Parlamentara germană le aseamănă atrocităţilor comise în perioada nazismului   „Trebuie să spunem cu voce tare că a fi aproape de mişcarea Gulen, nu este o infracţiune!”

Parlamentara din germania a criticat genocidul social din Turcia, aplicat  cetățenilor care sunt apropiați de Mișcarea Hizmet.

Membră al Parlamentului European și a Parlamentului German, Rebecca Harms, a reacționat criticând dur operațiunile ilegale de decimare în masă a membrilor Mișcării Hizmet pe durata Situației de Urgență (OHAL).

Harms a mai declarat faptul că aceste experiențe le-a trăit și Europa pe timpullui Hitler și că este imperios necesară împiedicarea extrădării  cetățenilor turci simpatizanți ai Mișcării Hizmet.

Declarațiile Europarlamentarei Rebecca Harms: ,,Domnule Președinte, când Selahattin Demirtaș a fost arestat, toți cei de aici au strigat faptul că a fi opozant nu este o infracțiune.

Când în Turcia jurnaliștii sunt arestați în fiecare zi, toți cei de aici au strigat că jurnalismul, jurnalismul critic nu este o infracțiune.

Și astăzi, în sfârșit trebuie să safirmăm răspicat  faptul că dacă muncești la o universitate sau la școală apropiată Mișcării Gulen nu este o infracțiune.

 Șı sunt de părăre că Parlamentul European trebuie să refuze vinovaţia colectivă, ideea persecuției colective și a urmăririi penale asupra simpatizanțilorMișcării Gulen.

Din această cauză, în acest sens am depus  o cerere de revizuire.

Pentru mine, ca parlamentar european, acest lucru este foarte important.

Pentru că Europa a trăit cea mai grea experiență din cauza țării mele.

Sunt de părăre că  trebuie împiedicată extrădarea cetățenilor turci care sunt apropiați Mișcării Hizmet.”

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.