vineri, mai 10, 2024

Innorobo – 2017, Paris. Marea întâlnire a roboticii.

Cum folosim inteligența artificială, o problemă abordată la unul dintre cele mai mari saloane dedicate roboticii la Paris.

Unul dintre cele mai mari saloane dedicate roboticii tocmai s-a încheiat la Paris. Au fost expuse și testate cele mai noi tehnologii, roboți întregi sau numai componente, umanoizi sau industriali și așa mai departe. Și totuși, la „Innorobo” nu doar tehnica i-a preocupat pe entuziaști – ci și problemele morale care țin de robotică.

airo-miro-770Oamenii de știință spun că în curând inteligența artificială va putea lua decizii mult mai complexe decât cele de astăzi, poate chiar și în ce privește moralitatea. Dar până atunci se pune din ce în ce mai mult problema cum folosim noi inteligența artificială.

Mai mult de 160 de expozanţi au fost prezenţi, între care Aldebaran Robotics cu mici humanoizi Nao şi Pepper, dar şi Blue Frog, start-upfrancez aflat la originea robotului de acompaniament Buddy.

A fost prezent şi Arnaud Montebourg, fostul ministru al Economiei din Franţa care a declarat că este prezent „din convingere personală” pentru proiectele de robotică.

Dacă vă plac acvariile dar nu vreţi să ţineţi închişi peştişorii, societatea coreană Airo are o soluţie graţie roboticii. Ei au conceput un peşte robotic dotat cu inteligenţă artificială şi automatizat în întregime. Peştele se numeşte Miro (şi e prezentat în mai multe modele)

Alt robot prezentat la fel de spectaculos este Stiger, despre care presa ne avetizează că nu este un terminator din filmul lui james Cameron .Creatorul lui este Vladimir Kadir. Robotul are doi metri înîlţime, cântăreşte 400 kh şi este capabil să urmărească , să supravegheze persoanele din proximitate.Se poate şi deplasa dar nu are autonomie decât pentru 10 metri.

Într-un registru total diferit, Twin Bristlebot uimeşte prin metodele de deplasarem bazate pe fibre polimere. Este o maşină concepută în scop educativ de Guy Feuilloley, membru al Asociaţiei Caliban.


sursa:http://innorobo.com/fr/accueil/

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Respectuos sau rasist? „Diplomația döner” a lui Steinmeier stârnește dezbateri în Germania

Președintele a adus cu el diverși invitați, printre care actorul Adnan Maral, managerul de afaceri de renume Mustafa Tonguç și bucătarul de döner, Arif Keleș cu cele 60 de kg de kebab congelat.

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.