joi, mai 2, 2024

Proiect de dezvoltare a unei interfețe creier-computer

Elon Musk is the CEO and product architect of Tesla Motors and the CEO/CTO of Space Exploration Technologies (SpaceX).

Elon Musk, creatorul mașinii electrice Tesla și proprietarul SpaceX, a anunțat marți că se implică și în domeniul comunicării cu creierul prin intermediul unui computer, relatează AFP și Reuters.

Elon Musk a anunțat pe Twitter că a creat o nouă societate numită Neuralink dedicată unui proiect de interfață creier-cumputer, despre care Wall Street Journal a scris încă de luni.

„Un articol de substanță despre Neuralink va fi publicat pe blogul @waitbutwhy în circa o săptămână”, a precizat el.

Noua societate se va concentra pe o tehnologie așa-numită a „rețelei neuronale”, care constă în implantarea de electrozi minusculi în creier capabili să transmită sau să primească gânduri, potrivit WSJ. Elon Musk, care ar urma să aibă „un rol important în conducerea” noii societăți, a evocat deja această idee a rețelei neuronale.

Elon Musk,cel care este considerat un vizionar în Silicon Valley crede că legarea directă a nervilor de capacitățile unui computer poate amplifica puterea creierului.

crier

Potrivit Reuters, pentru moment nu se știe ce produse ar putea crea Neuralink, dar în ultimele săptămâni compania a angajat oameni de știință de vârf din domeniu.

Comunicarea cu creierul este un vechi vis al umanității. Oamenii de știință dintr-un centru din Elveția au reușit pentru prima dată acest lucru cu pacienți total paralizați.

Însă tehnica pe care aceștia au utilizat-o este diferită de cea avută în vedere de Elon Musk, întrucât ea nu afectează direct creierul, ci asociază spectroscopia în lungimi de undă apropiate de infraroșu cu o encefalogramă pentru a măsura gradul de oxigenare și activitatea electrică.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.