luni, mai 6, 2024

Preşedintele Azerbaidjanului şi-a numit soţia prim-vicepreşedinte al republicii

Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, şi-a numit soţia, Mehriban Alieva, prim-vicepreşedinte al republicii, anunţă serviciul de presă al şefului statului azer, citat de agenţia de presă RIA Novosti în pagina sa electronică.

Potrivit Constituţiei azere, prim-vicepreşedintele republicii preia atribuţiile preşedintelui, în cazul în care acesta nu este în măsură să le exercite.

În septembrie trecut, în Azerbaidjan a avut loc un referendum privind modificarea Constituţiei, care a fost contestat de opoziţie şi diferite organizaţii pentru apărarea drepturilor omului. Printre modificările votate figurează extinderea mandatului preşedintelui de la cinci la şapte ani, instituirea funcţiei de prim-vicepreşedinte al republicii şi scăderea la 35 de ani a vârstei de la care o persoană poate candida la funcţia de preşedinte al ţării.

Funcţia de prim-vicepreşedinte, ale cărei prerogative le depăşesc pe cele ale premierului, a fost vacantă până la numirea soţiei lui Aliev.

Ilham Aliev (56 de ani), conduce cu o mână de fier Azerbaidjanul de la decesul tatălui său, Gheidar Aliev, în 2003. Acesta din urmă s-a aflat la putere timp de zece ani, începând cu 1993.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.