duminică, mai 5, 2024

Nae Cranfil, un regizor de vocaţie

Comedia „6,9 pe scara Richter” – de vineri, în cinematografe din 39 de orașe din țară

 Comedia „6,9 pe scara Richter”, de Nae Caranfil, va rula, începând de vineri, în cinematografe din 39 de orașe din țară, informează un comunicat al distribuitorilor.

 Miercuri, fanii regizorului sunt așteptați la o proiecție specială în avanpremieră, care va avea loc de la ora 20,00 la Grand Cinema & More Băneasa. Proiecția va fi precedată de o sesiune de autografe cu Nae Caranfil, începând cu ora 19,30, în foaierul cinematografului. Regizorul va participa și la proiecțiile de la Cinema Victoria din Cluj, vineri, la ora 20,00, și la Filarmonica Banatul, în Timișoara, sâmbătă, la ora 19,00.

 Nae Caranfil: „Când m-am apucat să scriu scenariul „6,9 pe scara Richter” mă interesa isteria sfârșitului lumii „

 

În București, filmul va putea fi văzut în avanpremieră joi la Cinema City Sun Plaza, Cinema City Park Lake, Cinema City AFI Cotroceni și Cinema City Mega Mall, Grand Cinema & More Băneasa și Movieplex Plaza România.

Lungmetrajul, produs de Mobra Films, îi are în rolurile principale pe Laurențiu Bănescu, Maria Obretin, Teodor Corban și Simona Arsu.

Personajul principal al filmului, interpretat de Laurențiu Bănescu, este un tânăr actor de teatru care navighează cu greu între un rol complicat într-un spectacol de musical, o nevastă geloasă până la depresie (Maria Obretin) și obsesia marelui cutremur devastator, anunțat ca iminent de toți așa-zișii experți. Însă un adevărat cutremur pentru el se dovedește a fi reapariția intempestivă a propriului tată (Teodor Corban), după decenii de absență. Manipulator și amoral, tatăl se instalează în universul fiului, confiscându-l cu totul și bulversându-i existența, precizează sursa citată.

 Filmul „6,9 pe scara Richter” a fost proiectat anul trecut la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), stabilind un nou record la deschiderea evenimentului: peste 3.000 de spectatori în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

 

De asemenea, producția a avut o avanpremieră bucureșteană în cadrul Les Films de Cannes a Bucarest, toamna trecută, proiecția fiind sold-out încă înainte de începerea festivalului.Agerpres,distribuitori film.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.