sâmbătă, septembrie 3, 2022

6 din 10 turci nu cred că Erdogan pot să rezolve criza economică

Aproape 6 din 10 cetățeni turci nu cred că președintele Recep Tayyip Erdogan poate rezolva problemele economice ale țării, potrivit noilor sondaje, citat de Gazete Duvar.

Rezultatele unui nou sondaj realizat de MetroPOLL Research au fost distribuite de fondatorul companiei, Özer Sencar, pe contul său de Twitter.

Aproximativ 59% dintre respondenții la sondaj au răspuns „Nu” la întrebarea „Credeți că Erdoğan poate rezolva problemele economice?” în timp ce 39% au răspuns „Da”.

Sondajul a oferit, de asemenea, o analiză a cetățenilor în funcție de partid politic pe care îl favorizează. 

În consecință, 90% dintre alegătorii Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP) la guvernare cred că guvernul Erdogan poate repara economia, în timp ce 8,8% nu cred.

Printre alegătorii Partidului Mișcării Naționaliste (MHP), încrederea în Erdogan a fost de 73,1%, în timp ce peste 90% dintre susținătorii principalului opoziție Partidul Popular Republican (CHP), Partidul İYİ (Bun) și Partidul Democrat Popular (HDP) și-au exprimat neîncredere.

De asemenea, sondajul a întrebat participanții dacă cred că „partidele de opoziție pot rezolva problemele economice”, la care 53,2% au răspuns „Nu”.

Aproximativ 78% dintre alegătorii CHP cred că opoziția poate rezolva problemele economice ale țării, în timp ce această cifră a fost de 69% pentru alegătorii Partidului İYİ, 64% pentru alegătorii HDP, 11% pentru alegătorii AKP și 17% pentru alegătorii MHP.

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

Vești proaste pentru turci!Prețurile la energie electrică și gaze cresc cu până la 50 la sută

Autoritatea de reglementare a energiei EMRA din Turcia a declarat că a crescut cu 20% prețurile la energie electrică casnică, cu 30% pe cele utilizate de sectoarele publice și de servicii și cu 50% pe cele utilizate în industrie, de pe 1 septembrie.

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor...

Cea mai mare fraudă din Turcia! Fondatorul fugar al schimbului de criptomonede arestat în Albania

Procurorul Elbasan, Kreshnik Ajazi, a confirmat, marți, pentru BIRN că fugarul turc, Faruk Fatih Ozer, suspectat că a organizat o înșelătorie masivă de criptomonede, este reținut în orașul albanez.

Vești bune! Turcia a introdus un nou card special pentru turiștii în Istanbul 

Istanbul, care face parte din top 10 cele mai vizitate orașe din lume, introduce un nou card de călătorie care va face...