miercuri, mai 29, 2024

5 diplomați torturați și amenințați cu sodomizarea de către Poliția din Ankara

Baroul din Ankara a pregătit un raport prin care atestă că cinci persoane reținute în arest preventiv au fost torturate de polițiști. Direcția de Poliție din Ankara a negat acuzațiile.

Centrul pentru drepturile avocaților din Ankara, Consiliul pentru închisori și Centrul pentru Drepturile Omului au pregătit un raport privind acuzațiile de tortură de către Direcția de Securitate din Ankara.

105 de foști angajați sunt reținuți și au depus plângere la barou raportând maltratările. În urma acestui raport baroul a trimis o delegație la Departamentul de Poliție din Ankara.  Astfel, cele șase persoane torturate au fost intervievate.

Raportul conținea următoarele informații

Toate cele șase persoane intervievate au declarat că au fost interogate sub pretextul unui interviu. Aici au fost forțați să facă mărturisiri false și au fost expuși amenințărilor și insultelor.

Toate cele șase au declarat că au fost intervievate de mai multe ori și că au fost supuse presiunii psihologice în timpul așa zisului interviu. De asemenea, au declarat că dacă le sunt arătate anumite persoane, pot identifica cine a efectuat interviul.

Din cei șase intervievați, cinci au declarat că au fost supuși maltratării și torturați. Cele cinci persoane au fost scoase din camerele de arest și duse la Departamentul Biroului de Investigare a Crimelor Financiare, situat la parter.

Oamenii spun au spus că au fost băgați într-o cameră întunecată, la intrarea căreia era afișat”Intrarea interzisa”.Apoi, cei care îi escortaseră au părăsit camera întunecată.

Din cauza întunericului nu putea să vadă fața oamenilor din cameră.  Au relatat că aceștia i-au pus cu fața la perete, i-au legat la ochii, apoi i-au ținut în genunchi un timp. Deținuții au fost târâți pe jos, loviți cu bastonul în cap și amenințați că dacă nu vor vorbi le vor introduce bastonul în anus.

După toate acestea torturi îndurate, au fost dezbrăcați și încătușați  cu mâinile imobilizate la spate. Deținuții au fost forțați să stea în poziția fetusului, unde li s-au introdus bastonul în anus.

În timpul acestor convorbiri au fost supuși amenințărilor și insultelor. Cei încătușați au declarat că li s-a vărsat ulei sau o substanță alunecoasă pe anus și torționarii plimbau bastonul.

Echipe “profesioniste” de torționari

Cele cinci persoane care au afirmat că au fost supuse torturii și maltratării au fost întrebate dacă din cei care au i-au torturat în camera întunecată au putut identifica pe cineva care avea o voce a asemănătoare celor pe care i-au văzut la Biroul de Investigare a Crimelor Financiare. Aceștia au spus că torturanții s-au prezentat ca astfel”„noi am venit de afară, suntem o echipă profesionistă”.

În timpul examinărilor lor medicale zilnice, deținuții au declarat că erau însoțiți de un ofițer de poliție. Din acest motiv nu au putut spune medicului adevărul, se temeau pentru viața lor și erau dominați de un sentiment irepresibil de frică după tot ce înduraseră.

Unul dintre deținuți au declarat că a fost supus torturii și maltratării. Cineva care se afla în cameră l-a întrebat dacă era căsătorit. După ce a spus că este căsătorit, i s-a spus „Uite, nu o să te mai poți culca niciodată cu soția ta, o să te trezești și o să plângi nopțile”. O persoană care a afirmat că a fost supus torturii și maltratării a declarat că înainte de torturare i s-a spus „Cred că ați auzit, noi aici băgăm bastoane, totul e adevărat” și apoi a fost supus procedurilor de tortură și maltratare descrise mai sus.

Conform raportului Asociației Baroului din Ankara, trei dintre deținuți au beneficiat de eliberare prin decret. „Existența unui raport medical, așa cum este redactat de CEDO și în alte convenții internaționale, nu este un indiciu al torturii și al maltratării în sine. Dacă evaluăm ca un întreg situațiile menționate mai sus, oamenii au fost ilegal îndepărtați de la examinarea medicală sub supravegherea unui ofițer. Relatările persoanelor ascultate nu se contrazic reciproc, chiar sunt în armonie. Dacă evaluăm ca un întreg cele povestite, vedem că oamenii au fost supuși torturii și maltratării în așa fel încăt să nu existe nici o urmă de forță sau bătaie. Având în vedere constatările de mai sus, trebuie inițiată o investigație imediată, iar persoanele care închid ochii asupra acestei infracțiuni de tortură și în special făptuitorii torturii fizice și morale ar trebui identificați și pedepsiți.”


Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile. 

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.