sâmbătă, aprilie 9, 2022

5 diplomați torturați și amenințați cu sodomizarea de către Poliția din Ankara

Baroul din Ankara a pregătit un raport prin care atestă că cinci persoane reținute în arest preventiv au fost torturate de polițiști. Direcția de Poliție din Ankara a negat acuzațiile.

Centrul pentru drepturile avocaților din Ankara, Consiliul pentru închisori și Centrul pentru Drepturile Omului au pregătit un raport privind acuzațiile de tortură de către Direcția de Securitate din Ankara.

105 de foști angajați sunt reținuți și au depus plângere la barou raportând maltratările. În urma acestui raport baroul a trimis o delegație la Departamentul de Poliție din Ankara.  Astfel, cele șase persoane torturate au fost intervievate.

Raportul conținea următoarele informații

Toate cele șase persoane intervievate au declarat că au fost interogate sub pretextul unui interviu. Aici au fost forțați să facă mărturisiri false și au fost expuși amenințărilor și insultelor.

Toate cele șase au declarat că au fost intervievate de mai multe ori și că au fost supuse presiunii psihologice în timpul așa zisului interviu. De asemenea, au declarat că dacă le sunt arătate anumite persoane, pot identifica cine a efectuat interviul.

Din cei șase intervievați, cinci au declarat că au fost supuși maltratării și torturați. Cele cinci persoane au fost scoase din camerele de arest și duse la Departamentul Biroului de Investigare a Crimelor Financiare, situat la parter.

Oamenii spun au spus că au fost băgați într-o cameră întunecată, la intrarea căreia era afișat”Intrarea interzisa”.Apoi, cei care îi escortaseră au părăsit camera întunecată.

Din cauza întunericului nu putea să vadă fața oamenilor din cameră.  Au relatat că aceștia i-au pus cu fața la perete, i-au legat la ochii, apoi i-au ținut în genunchi un timp. Deținuții au fost târâți pe jos, loviți cu bastonul în cap și amenințați că dacă nu vor vorbi le vor introduce bastonul în anus.

După toate acestea torturi îndurate, au fost dezbrăcați și încătușați  cu mâinile imobilizate la spate. Deținuții au fost forțați să stea în poziția fetusului, unde li s-au introdus bastonul în anus.

În timpul acestor convorbiri au fost supuși amenințărilor și insultelor. Cei încătușați au declarat că li s-a vărsat ulei sau o substanță alunecoasă pe anus și torționarii plimbau bastonul.

Echipe “profesioniste” de torționari

Cele cinci persoane care au afirmat că au fost supuse torturii și maltratării au fost întrebate dacă din cei care au i-au torturat în camera întunecată au putut identifica pe cineva care avea o voce a asemănătoare celor pe care i-au văzut la Biroul de Investigare a Crimelor Financiare. Aceștia au spus că torturanții s-au prezentat ca astfel”„noi am venit de afară, suntem o echipă profesionistă”.

În timpul examinărilor lor medicale zilnice, deținuții au declarat că erau însoțiți de un ofițer de poliție. Din acest motiv nu au putut spune medicului adevărul, se temeau pentru viața lor și erau dominați de un sentiment irepresibil de frică după tot ce înduraseră.

Unul dintre deținuți au declarat că a fost supus torturii și maltratării. Cineva care se afla în cameră l-a întrebat dacă era căsătorit. După ce a spus că este căsătorit, i s-a spus „Uite, nu o să te mai poți culca niciodată cu soția ta, o să te trezești și o să plângi nopțile”. O persoană care a afirmat că a fost supus torturii și maltratării a declarat că înainte de torturare i s-a spus „Cred că ați auzit, noi aici băgăm bastoane, totul e adevărat” și apoi a fost supus procedurilor de tortură și maltratare descrise mai sus.

Conform raportului Asociației Baroului din Ankara, trei dintre deținuți au beneficiat de eliberare prin decret. „Existența unui raport medical, așa cum este redactat de CEDO și în alte convenții internaționale, nu este un indiciu al torturii și al maltratării în sine. Dacă evaluăm ca un întreg situațiile menționate mai sus, oamenii au fost ilegal îndepărtați de la examinarea medicală sub supravegherea unui ofițer. Relatările persoanelor ascultate nu se contrazic reciproc, chiar sunt în armonie. Dacă evaluăm ca un întreg cele povestite, vedem că oamenii au fost supuși torturii și maltratării în așa fel încăt să nu existe nici o urmă de forță sau bătaie. Având în vedere constatările de mai sus, trebuie inițiată o investigație imediată, iar persoanele care închid ochii asupra acestei infracțiuni de tortură și în special făptuitorii torturii fizice și morale ar trebui identificați și pedepsiți.”


Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.