miercuri, martie 22, 2023

Vizitarea site-urilor ziarelor critice la adresa guvernului lui Erdogan e considerată o dovadă a terorismului

Vizitarea site-urilor ziarelor critice la adresa guvernului a fost folosită ca probă penală într-un caz de combatere a terorismului împotriva unui cetățean turc, scrie Nordicmonitor.com

Un hard disk a fost găsit de poliție pe calculatorul lui Maiorul Yusuf Akdemir, un ofițer care a fost  victimă a  epurării  masive  din armata turcă.

Potrivit unui raport întocmit de polițiști ai unității de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Poliție din Ankara, pe 28 noiembrie 2017, au fost examinate mai multe unități de hard disk proprietate a lui Akdemir.

Analiza lor a arătat că Akdemir a vizitat site-ul  ziarului Bugün în 2012 și de mai multe ori în 2015. A accesat, de asemenea, site-ul Taraf, o altă publicație critică a guvernului în 2010 și în 2012 și cel al lui RotaHaber în 2012.

Autoritățile spun că aceste fapte nu au nimic de-a face cu încercarea de lovitură de stat care a avut loc pe 15 iulie 2016. Totuși, el a fost arestat împreună cu mii de ofițeri, considerați ca părtași la  încercările  guvernamentale de epurare a ofițerilor pro-NATO.


Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...