joi, aprilie 7, 2022

Vizitarea site-urilor ziarelor critice la adresa guvernului lui Erdogan e considerată o dovadă a terorismului

Vizitarea site-urilor ziarelor critice la adresa guvernului a fost folosită ca probă penală într-un caz de combatere a terorismului împotriva unui cetățean turc, scrie Nordicmonitor.com

Un hard disk a fost găsit de poliție pe calculatorul lui Maiorul Yusuf Akdemir, un ofițer care a fost  victimă a  epurării  masive  din armata turcă.

Potrivit unui raport întocmit de polițiști ai unității de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Poliție din Ankara, pe 28 noiembrie 2017, au fost examinate mai multe unități de hard disk proprietate a lui Akdemir.

Analiza lor a arătat că Akdemir a vizitat site-ul  ziarului Bugün în 2012 și de mai multe ori în 2015. A accesat, de asemenea, site-ul Taraf, o altă publicație critică a guvernului în 2010 și în 2012 și cel al lui RotaHaber în 2012.

Autoritățile spun că aceste fapte nu au nimic de-a face cu încercarea de lovitură de stat care a avut loc pe 15 iulie 2016. Totuși, el a fost arestat împreună cu mii de ofițeri, considerați ca părtași la  încercările  guvernamentale de epurare a ofițerilor pro-NATO.


Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Turcii nu văd o reducere a prețurilor la alimente după reducerile de taxe

Peste 82 la sută dintre participanții la un studiu realizat de sondajul turc MetroPOLL au susținut că noua măsură nu a avut efect, în timp ce 10,5% au spus că au văzut reducerea prețurilor, restul de 7,4% au spus că nu au auzit de nicio reducere.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.