luni, noiembrie 30, 2020

Vizitarea site-urilor ziarelor critice la adresa guvernului lui Erdogan e considerată o dovadă a terorismului

Vizitarea site-urilor ziarelor critice la adresa guvernului a fost folosită ca probă penală într-un caz de combatere a terorismului împotriva unui cetățean turc, scrie Nordicmonitor.com

Un hard disk a fost găsit de poliție pe calculatorul lui Maiorul Yusuf Akdemir, un ofițer care a fost  victimă a  epurării  masive  din armata turcă.

Potrivit unui raport întocmit de polițiști ai unității de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Poliție din Ankara, pe 28 noiembrie 2017, au fost examinate mai multe unități de hard disk proprietate a lui Akdemir.

Analiza lor a arătat că Akdemir a vizitat site-ul  ziarului Bugün în 2012 și de mai multe ori în 2015. A accesat, de asemenea, site-ul Taraf, o altă publicație critică a guvernului în 2010 și în 2012 și cel al lui RotaHaber în 2012.

Autoritățile spun că aceste fapte nu au nimic de-a face cu încercarea de lovitură de stat care a avut loc pe 15 iulie 2016. Totuși, el a fost arestat împreună cu mii de ofițeri, considerați ca părtași la  încercările  guvernamentale de epurare a ofițerilor pro-NATO.


COVID-19: Edilul Istanbulului anunță 201 decedați. Ministrul sănătății 153.” Ce ar trebui să fac? Ar trebui să tac?”

Primarul din Istanbul, Ekrem İmamoğlu a replicat criticilor legate de contestarea numărul oficial al infectaților cu COVID-19 anunțate de Ministerul Sănătății, relatează Duvar English.

Tinerii voluntari din București au plantat copaci în Prahova

Organizația ADVU, împreună cu Asociația “ Se poate” și Down Plus București au derulat un proiect, în cadrul căruia tinerii au plantat copaci în județul Prahova.

Pisicile unei femei care a murit în cutremurul din Izmir au fost adoptate

Pisicile unei femei care a murit în cutremurul din provincia vestică Izmir au fost adoptate.

COVID-19: Mii de cetăți turci s-au oferit pentru vaccinul din China

Mii de cetățeni au solicitat deja să participe la testele pentru vaccinul COVID-19 dezvoltat de China, a declarat ministrul sănătății.

Turcia: Tânără paralizată condamnată la 6 ani închisoare pentru terorism

O tânără a fost condamnată la șase ani, trei luni de închisoare pentru presupusa apartenență la o organizație teroristă, în ciuda faptului are mâinile și picioarelor paralizate de la naștere.

COVID-19: Turcia în Top 3 la numărul de infectați

Turcia a devenit cea de-a treia țară cu cel mai număr de cazuri noi de infectați cu COVID-19, relatează Duvar English.

Erdogan vrea Turcia în UE: ”Ne gândim să ne construim viitorul împreună”

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a afirmat că vrea Turcia în Europa și a cerut UE să-și țină promisiunile,

COVID-19: Erdogan amenință că va introduce măsuri “dureroase”

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a declarat, pe 25 noiembrie, după o ședință a partidului, că măsurile trebuie respectate pentru a evita alte măsuri mai dure.