vineri, decembrie 9, 2022

 2,9 milioane de case au rămas fără electricitate, după ce turcii nu și-au permis să plătească facturile

Autoritățile turce au declarat că 2,9 milioane de utilizatori turci au rămas fără electricitat, în 2021, conform Gazete Duvar.

În urma unei întrebări puse în parlament de către Erkan Aydın, din partidul de opoziție (CHP) de opoziție, Ministru Energiei, Fatih Dönmez, a anunțat că 2,9 milioane de utilizatori li s-a întrerupt curentul, în timp ce numărul de utilizatori de gaze naturale întrerupți de la rețea a fost de 1 milion.

De asemenea, deputatul Aydın l-a întrebat pe ministru cât de mult datorează cetățenii companiilor de electricitate și gaze naturale în fața recentelor creșteri exorbitant a prețurilor.

Ca răspuns, ministrul Dönmez a informat că facturile în valoare totală de 850,1 milioane de lire nu au fost plătite în 2021, în timp ce această cifră a fost de 368,5 milioane de lire pentru facturile la gaze naturale.

Gest extrem al unui politician

Liderul principalului partid de opoziției, Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu a anunțat, pe 21 aprilie, că i-a fost întrerupt curentul în casa lui, după ce nu a plătit factura, în gest de protest față de creșterile exorbitante ale prețurilor.

Gestul extrem al politicianului a ajuns viral rețelele de socializare și a fost discutat în presa internațională. 


Conform France 24, alegerile generale de anul viitor se transformă într-una dintre cele mai serioase provocări de până acum pentru Erdogan.

Campania prezidențială a lui Kilicdaroglu, cândva stagnantă, a luat viață în timpul unui val de proteste de iarnă din partea turcilor, care s-au plâns că nu-și mai pot permite bunurile de zi cu zi.

Liderul opoziției turce, Kemal Kilicdaroglu, a câștigat teren în fața președintelui Recep Tayyip Erdogan înaintea alegerilor de anul viitor.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Libertatea de exprimare în Turcia: 67 de persoane condamnate la 299 de ani de închisoare

Raportul, intitulat „Costul libertății de exprimare în Turcia: 299 de ani, 2 luni și 24 de zile”, conține date culese prin monitorizarea a 46 de audieri din 210 procese privind libertatea de exprimare desfășurate în 23 de orașe cu sprijinul Regalului Norvegian.

O nouă fundație a fost inaugurată la București, în prezența ministrului de externe din Turcia

UID, care au fost nevoiți să-și schimbe numele, după ce a membrii acesteia au fost implicați în acțiuni ilegale în mai multe țări UE, în special de Germania, și-a deschis porțile și în România.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

Imagini șocante! Bătaie în parlamentul din Turcia. Un deputat se află la terapie intensivă

În timpul discuțiilor pentru bugetele 2023 ale Parlamentului, a izbucnit o ceartă între deputatul Partidului IYI, Ümit Yılmaz și vicepreședintele Grupului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Bülent Turan.

Proteste în Turcia: „Așteaptă ca prizonierii bolnavi să moară în închisoare”

„Justice Watch” a organizate pentru a 387-a zi, un protest în provincia estică Diyarbakır, pentru ca prizonierii bolnavi și deținuții a căror eliberare este amânată în mod arbitrar să fie eliberați.