luni, aprilie 25, 2022

 2,9 milioane de case au rămas fără electricitate, după ce turcii nu și-au permis să plătească facturile

Autoritățile turce au declarat că 2,9 milioane de utilizatori turci au rămas fără electricitat, în 2021, conform Gazete Duvar.

În urma unei întrebări puse în parlament de către Erkan Aydın, din partidul de opoziție (CHP) de opoziție, Ministru Energiei, Fatih Dönmez, a anunțat că 2,9 milioane de utilizatori li s-a întrerupt curentul, în timp ce numărul de utilizatori de gaze naturale întrerupți de la rețea a fost de 1 milion.

De asemenea, deputatul Aydın l-a întrebat pe ministru cât de mult datorează cetățenii companiilor de electricitate și gaze naturale în fața recentelor creșteri exorbitant a prețurilor.

Ca răspuns, ministrul Dönmez a informat că facturile în valoare totală de 850,1 milioane de lire nu au fost plătite în 2021, în timp ce această cifră a fost de 368,5 milioane de lire pentru facturile la gaze naturale.

Gest extrem al unui politician

Liderul principalului partid de opoziției, Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu a anunțat, pe 21 aprilie, că i-a fost întrerupt curentul în casa lui, după ce nu a plătit factura, în gest de protest față de creșterile exorbitante ale prețurilor.

Gestul extrem al politicianului a ajuns viral rețelele de socializare și a fost discutat în presa internațională. 


Conform France 24, alegerile generale de anul viitor se transformă într-una dintre cele mai serioase provocări de până acum pentru Erdogan.

Campania prezidențială a lui Kilicdaroglu, cândva stagnantă, a luat viață în timpul unui val de proteste de iarnă din partea turcilor, care s-au plâns că nu-și mai pot permite bunurile de zi cu zi.

Liderul opoziției turce, Kemal Kilicdaroglu, a câștigat teren în fața președintelui Recep Tayyip Erdogan înaintea alegerilor de anul viitor.

 2,9 milioane de case au rămas fără electricitate, după ce turcii nu și-au permis să plătească facturile

ministrul Dönmez a informat că facturile în valoare totală de 850,1 milioane de lire nu au fost plătite în 2021, în timp ce această cifră a fost de 368,5 milioane de lire pentru facturile la gaze naturale.

Construcție controversată în Turcia: Vază de 45 de milioane de lire 

Autoritățile din provincia vestică Kütahya se pregătește să construiască în mijlocul orașului un turn în formă de vază în valoare de 45...

 Zeci de personalități ale lumii culturale și academice la Cina de Iftar dedicată Dialogului și Toleranței 

Numeroase personalități ale lumii culturale, academice, jurnalistice, reprezentanți ai diferitelor culte religioase și ai mediului de afaceri au fost prezenți luni, 18 aprilie 2022, la Cina de Iftar organizată de Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU), în parteneriat cu Lumina Instituții de Învățământ.

Arabia Saudită a decis să ridice embargoul asupra produselor turcești, după ce Turcia a transferat cazul lui Khashoggi

După ce Turcia a transferat cazul lui Khashoggi,  Arabia Saudită a decis să ridice embargoul asupra produselor turcești

Fostul imam turc demis pentru că a cântat rock ‘n’ roll și-a dus cazul la CEDO

Un fost imam care a fost demis în 2018 pentru că a cântat într-o trupă rock în timpul liber și-a dus cazul...

Dezvăluiri în controversatul caz Khashoggi: O doză de substanță nespecificată l-a ucis

O scrisoare trimisă de autoritățile saudite omologilor lor turci în legătură cu Jamal Khashoggi afirmă că jurnalistul a fost ucis de o doză de 40 mg dintr-o substanță fără a preciza care a fost substanța.

Arestat la 19 de ani: „Voi fi primul terorist din istorie care are o inimă de aur.”

Într-o scrisoarea care a ajuns virală pe Twitter, Ibrahim Enes Gacar, în vârstă de 21 de ani, a spus că a fost student premiant înainte de arestare.

2 polițiști turci au intrat ilegal în Grecia cu parapanta, în căutarea azilului

Doi cetățeni turci au intrat ilegal în Grecia cu parapanta, în căutarea azilului,  potrivit rapoartelor presei elene.