miercuri, august 31, 2022

2 sate din Turcia pe lista celor mai frumoase sate ale ONU


Două sate din Turcia au fost selectate pe lista celor mai bune sate turistice a ONU, a anunțat Organizația Mondială a Turismului ONU (UNWTO).

Satul Mustafapasa, din provincia centrală Nevsehir și satul Tarakli, din provincia nord-vestică, Sakarya sunt printre „cele mai bune exemple de sate care îmbrățișează turismul ca o oportunitate”.

„Un total de 44 de sate din 32 de țări din cele cinci regiuni ale lumii au primit recunoașterea în 2021. Toți se remarcă prin resursele lor naturale și culturale, precum și prin acțiunile lor inovatoare și transformatoare și angajamentul față de dezvoltarea turismului în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD)”, se arată în raport.

Un total de 174 de sate au fost propuse de țările membre și au fost evaluate pe baza unui set de criterii, inclusiv resurse culturale și naturale, durabilitate economică, socială și de mediu, turism, sănătate, siguranță și securitate, printre alți metrici.

„Turismul poate fi un motor al coeziunii sociale și al incluziunii prin promovarea unei distribuții mai echitabile a beneficiilor pe întreg teritoriul și prin abilitarea comunităților locale. Această inițiativă recunoaște acele sate angajate să facă din turism un motor puternic al dezvoltării și bunăstării lor”, susține secretarul general al UNWTO, Zurab Pololikashvili. 

Anunțul satelor alese a venit în cadrul unei reuniuni a Adunării Generale la Madrid.

Lista celor 44 de sate: AICI

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita. 

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Turcia: Producția de automobile a crescut cu 37,4% în ultimele 6 luni

Producătorii de automobile au produs 742.969 de unități în primele șapte luni ale acestui an, inclusiv automobile și vehicule comerciale, în timp ce exporturile din sector au crescut cu 16,2%, până la 59.596.