vineri, ianuarie 7, 2022

2 sate din Turcia pe lista celor mai frumoase sate ale ONU


Două sate din Turcia au fost selectate pe lista celor mai bune sate turistice a ONU, a anunțat Organizația Mondială a Turismului ONU (UNWTO).

Satul Mustafapasa, din provincia centrală Nevsehir și satul Tarakli, din provincia nord-vestică, Sakarya sunt printre „cele mai bune exemple de sate care îmbrățișează turismul ca o oportunitate”.

„Un total de 44 de sate din 32 de țări din cele cinci regiuni ale lumii au primit recunoașterea în 2021. Toți se remarcă prin resursele lor naturale și culturale, precum și prin acțiunile lor inovatoare și transformatoare și angajamentul față de dezvoltarea turismului în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD)”, se arată în raport.

Un total de 174 de sate au fost propuse de țările membre și au fost evaluate pe baza unui set de criterii, inclusiv resurse culturale și naturale, durabilitate economică, socială și de mediu, turism, sănătate, siguranță și securitate, printre alți metrici.

„Turismul poate fi un motor al coeziunii sociale și al incluziunii prin promovarea unei distribuții mai echitabile a beneficiilor pe întreg teritoriul și prin abilitarea comunităților locale. Această inițiativă recunoaște acele sate angajate să facă din turism un motor puternic al dezvoltării și bunăstării lor”, susține secretarul general al UNWTO, Zurab Pololikashvili. 

Anunțul satelor alese a venit în cadrul unei reuniuni a Adunării Generale la Madrid.

Lista celor 44 de sate: AICI

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,