miercuri, iulie 24, 2024

145 de muncitori au murit în accidente de muncă în Turcia în ultima lună

Un total de 145 de persoane au murit în accidente de muncă în Turcia în luna mai, potrivit unui raport lunar al Health and Safety Labor Watch (İSİG), citat de Stockholm Center for Freedom.

Raportul a precizat că cele mai frecvente cauze ale deceselor la locul de muncă în luna mai au fost accidentele de circulație, căderile de la înălțime, strivirea sub utilaje grele și explozia sau incendiul.

Printre persoanele care au murit în accidente de muncă luna trecută erau șase minori, 15 femei și șase migranți.

730 de decese în 2023

Cel puțin 730 de persoane au murit în accidente de muncă în Turcia în 2023. Au fost 145 de decese la locul de muncă în mai, 122 în aprilie, 130 în martie, 213 în februarie și 120 în ianuarie.

Un raport anual al İSİG a arătat că cel puțin 1.843 de lucrători au murit în accidente de muncă în Turcia în 2022.

Oamenii suferă din cauza lipsei standardelor de siguranță a muncii de zeci de ani în Turcia, unde accidentele la locul de muncă sunt aproape zilnice.

În cel mai grav accident de muncă din istoria țării, 301 de mineri și-au pierdut viața într-o explozie în cartierul Soma din Manisa, în mai 2014.

31.276 de accident de când conduce partidul lui Erdogan

Potrivit İSİG, cel puțin 31.276 de accidente de muncă au avut loc de când Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) a venit la putere în noiembrie 2002.

Coordonatorul general al İSİG, Murat Çakır, a declarat că motivul numărului record de decese în accidente de muncă are de-a face cu politicile AKP, despre care spuse că urmăresc să transforme Turcia într-o sursă de forță de muncă ieftină pentru Europa.

Potrivit lui Çakır, lucrătorii se simt obligați să lucreze în condiții nesigure, temându-se că nu vor deveni șomeri și nu vor putea să-și întrețină familiile.

Turcia: Situația câinilor fără stăpâni. Decizia guvernului în privința controversatului proiect de lege

Legislația propusă, introdusă de Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) de guvernământ și aflată în dezbatere de Comisia parlamentară pentru agricultură, silvicultură și afaceri rurale, urmărește să adune câinii fără stăpân și să-i adăpostească până când vor putea fi adoptați.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.