duminică, decembrie 3, 2023

145 de muncitori au murit în accidente de muncă în Turcia în ultima lună

Un total de 145 de persoane au murit în accidente de muncă în Turcia în luna mai, potrivit unui raport lunar al Health and Safety Labor Watch (İSİG), citat de Stockholm Center for Freedom.

Raportul a precizat că cele mai frecvente cauze ale deceselor la locul de muncă în luna mai au fost accidentele de circulație, căderile de la înălțime, strivirea sub utilaje grele și explozia sau incendiul.

Printre persoanele care au murit în accidente de muncă luna trecută erau șase minori, 15 femei și șase migranți.

730 de decese în 2023

Cel puțin 730 de persoane au murit în accidente de muncă în Turcia în 2023. Au fost 145 de decese la locul de muncă în mai, 122 în aprilie, 130 în martie, 213 în februarie și 120 în ianuarie.

Un raport anual al İSİG a arătat că cel puțin 1.843 de lucrători au murit în accidente de muncă în Turcia în 2022.

Oamenii suferă din cauza lipsei standardelor de siguranță a muncii de zeci de ani în Turcia, unde accidentele la locul de muncă sunt aproape zilnice.

În cel mai grav accident de muncă din istoria țării, 301 de mineri și-au pierdut viața într-o explozie în cartierul Soma din Manisa, în mai 2014.

31.276 de accident de când conduce partidul lui Erdogan

Potrivit İSİG, cel puțin 31.276 de accidente de muncă au avut loc de când Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) a venit la putere în noiembrie 2002.

Coordonatorul general al İSİG, Murat Çakır, a declarat că motivul numărului record de decese în accidente de muncă are de-a face cu politicile AKP, despre care spuse că urmăresc să transforme Turcia într-o sursă de forță de muncă ieftină pentru Europa.

Potrivit lui Çakır, lucrătorii se simt obligați să lucreze în condiții nesigure, temându-se că nu vor deveni șomeri și nu vor putea să-și întrețină familiile.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.