marți, decembrie 6, 2022

Prima navă de cereale părăsește Ucraina, în baza unui acord cu Rusia


Prima navă care a exportat cereale ucrainene de la invazia rusă în urmă cu cinci luni a plecat luni din portul Odesa, relatează Ahval News.

Nava de marfă Razoni, sub pavilion Sierra Leone, a pornit spre Liban, conform site-ului de urmărire a transporturilor maritime MarineTraffic.com

„Prima navă cu cereale de la invazia Rusiei a părăsit portul. Mulțumită sprijinului tuturor țărilor noastre partenere și al ONU, am reușit să implementăm pe deplin acordul semnat la Istanbul”, a scris ministrul ucrainean al infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, pe contul său de Twitter.

Nava va acosta în Istanbul

Nava numită, Razoni transporta 26.000 de tone de marfă. Site-ul de știri turc, Medyascope a declarat că Razoni va acosta marți la Istanbul. Organizația Națiunilor Unite și Turcia au deschis marțea trecută un centru comun cu Rusia și Ucraina, la Istanbul pentru a coordona livrarea cerealelor către destinații internaționale prin Marea Neagră.

De la invazia rusă care a început în februarie, transporturile de cereale din porturile controlate de Ucraina de la Marea Neagră s-au blocat, aproximativ 20 de milioane de tone de cereale au fost blocate, amenințând cu o criză alimentară la nivel mondial.

Acordul semnat la Istanbul

Rusia și Ucraina au semnat un acord, pe 22 iulie, pentru a redeschide porturile Ucrainei de la Marea Neagră pentru exporturi de cereale, după două luni de eforturi diplomatice ale Națiunilor Unite și a Turciei.

Acordul, semnat la Istanbul, este conceput pentru a restabili exporturile ucrainene din porturile Odesa, Cernomorsk și Yuzhny, în timp ce ușurează transporturile rusești de cereale și îngrășăminte, în ciuda sancțiunilor dure occidentale.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.