16.4 C
București
vineri, septembrie 25, 2020

Ziaristul Francez care a fost reținut în Turcia, a început greva foamei.

Ziaristul francez, Mathias Depardon, a început greva foamei după ce a fost reținut de către autoritățile turce din orașul Hasankeyf (Județul Batman), în timpul cănd fotografia poze pentru National Geographic. După ce a fost reținut, Depardon a fost trimis către provincia Gaziantep pentru a fi deportat. După ce a fost reținut 35 de ore, ziaristul francez a fost trimis pe data de 09 Mai la Biroul de Imigrare din Gaziantep.

Mathias Depardon ile ilgili görsel sonucuDepardon locuiește în Turcia și prin avocatul său a anunțat că a început la greva foamei. El a fost scos în fața procurorului sub acuzare de propagandă teroristă, după care a fost lăsat în libertate. Fără decizie de reținere administrativă, Depardon a fost trimis la Centrul de Reîntoarcere din Gaziantep, unde autoritățile turce i-au confiscat legitimațiile și două aparate de fotografiat.

Pe numele lui încă nu s-a făcut nici-o procedură, iar avocați încearcă să vorbească cu autoritățile din Ministerl de Interne pentru a rezolva problema. Ziaristul francez de 18 zile așteaptă să fie deportat.

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Armenii, sirienii și grecii în lista grupurilor vizate de discursuri de ură în presa din Turcia

Armenii, refugiații sirieni și grecii se află în fruntea listei grupurilor vizate de discursuri de ură de către mass-media turcă în 2019, conform „Raportului Hate Speech and Discriminatory Discourse in Media 2019”, publicat de Hrant Dink Foundation, citat de Stockholm Center for Freedome.

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată