joi, aprilie 7, 2022

Ziaristul Francez care a fost reținut în Turcia, a început greva foamei.

Ziaristul francez, Mathias Depardon, a început greva foamei după ce a fost reținut de către autoritățile turce din orașul Hasankeyf (Județul Batman), în timpul cănd fotografia poze pentru National Geographic. După ce a fost reținut, Depardon a fost trimis către provincia Gaziantep pentru a fi deportat. După ce a fost reținut 35 de ore, ziaristul francez a fost trimis pe data de 09 Mai la Biroul de Imigrare din Gaziantep.

Mathias Depardon ile ilgili görsel sonucuDepardon locuiește în Turcia și prin avocatul său a anunțat că a început la greva foamei. El a fost scos în fața procurorului sub acuzare de propagandă teroristă, după care a fost lăsat în libertate. Fără decizie de reținere administrativă, Depardon a fost trimis la Centrul de Reîntoarcere din Gaziantep, unde autoritățile turce i-au confiscat legitimațiile și două aparate de fotografiat.

Pe numele lui încă nu s-a făcut nici-o procedură, iar avocați încearcă să vorbească cu autoritățile din Ministerl de Interne pentru a rezolva problema. Ziaristul francez de 18 zile așteaptă să fie deportat.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.