joi, aprilie 7, 2022

Turcia: Abuzurile unei justiţii aservite: Pedepsiţi cu închisoare, pentru fotografia de pe coperta revistei Nokta

Doi ziariși au fost pedepsiți cu 22 de ani și șase luni, fără reducere pentru publicarea unei fotografii pe coperta unei reviste.

Instanța de judecată aflată la cheremul  regimului Erdogan a decis ca administratorii revistei Nokta (Punct), Cevheri Güven și Murat Çapan, să fie pedepsiți cu 22 de ani și șase luni de închisoare pentru că în anul 2015 au postat fotografia președintele Erdogan de două ori pe coperta revistei.

Ca dovadă, s-a arătat în instanţa pozele de pe copertele revistei Nokta din data 2 Noiembrie 2015 cu titlul ,,Începerea războiului civil din Turcia” și poza copertei din data de 14 Septembrie 2015 în care Erdogan își face selfie în timpul în care  un martir era condus pe ultimul drum.

La invocarea deciziei, Istanța Tribunalului 14 din Istanbul a revendicat că, al doilea administrator a săvărșit infracțiunea de „Instigare publică la rebeliune armată împotriva guvernului Republicii Turcia”.

Instanța a decis arestarea și reținerea a cei doi administratori. Instanța a mai decis că această pedepsă nu poate fi redusă „din motive statutare sau de apreciere”. Revista Nokta a fost închisă,  conform decretelor-legi care au fost publicate după puciul eșuet din 15 Iulie.

Comitetul Instanței a decis  distrugerea a 5187 de exemplare a revistei Nokta din data de 14 Septembrie 2015, 02 Octombrie 2015 și păstrarea câte unui exemplar, drept dovadă.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.