joi, octombrie 15, 2020

Turcia: Abuzurile unei justiţii aservite: Pedepsiţi cu închisoare, pentru fotografia de pe coperta revistei Nokta

Doi ziariși au fost pedepsiți cu 22 de ani și șase luni, fără reducere pentru publicarea unei fotografii pe coperta unei reviste.

Instanța de judecată aflată la cheremul  regimului Erdogan a decis ca administratorii revistei Nokta (Punct), Cevheri Güven și Murat Çapan, să fie pedepsiți cu 22 de ani și șase luni de închisoare pentru că în anul 2015 au postat fotografia președintele Erdogan de două ori pe coperta revistei.

Ca dovadă, s-a arătat în instanţa pozele de pe copertele revistei Nokta din data 2 Noiembrie 2015 cu titlul ,,Începerea războiului civil din Turcia” și poza copertei din data de 14 Septembrie 2015 în care Erdogan își face selfie în timpul în care  un martir era condus pe ultimul drum.

La invocarea deciziei, Istanța Tribunalului 14 din Istanbul a revendicat că, al doilea administrator a săvărșit infracțiunea de „Instigare publică la rebeliune armată împotriva guvernului Republicii Turcia”.

Instanța a decis arestarea și reținerea a cei doi administratori. Instanța a mai decis că această pedepsă nu poate fi redusă „din motive statutare sau de apreciere”. Revista Nokta a fost închisă,  conform decretelor-legi care au fost publicate după puciul eșuet din 15 Iulie.

Comitetul Instanței a decis  distrugerea a 5187 de exemplare a revistei Nokta din data de 14 Septembrie 2015, 02 Octombrie 2015 și păstrarea câte unui exemplar, drept dovadă.

O instanță din Turcia a făcut praf decizia Curții Constituționale

Un tribunal din Istanbul a respins cererea de rejudecare a Curții Constituționale privind încălcările drepturilor unui jurnalist turc, relatează presa turcească.

Brațul lung a lui Erdogan în Europa: Turcia complotează în vederea unor asasinate în diaspora

Evenimentele recente din Europa arată faptul că „brațul lung” al președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan a început din nou să funcționeze în Europa, prin alte activități decât răpirile sponsorizate de guvernul turc, relatează Turkish Minutes.

Turcia cumpără 1,5 milioane de vaccinuri antigripale. Farmaciștii se tem că nu este de ajuns

Farmaciștii se tem că vor rămâne fără vaccinuri antigripale, deși Turcia se așteaptă la o aprovizionare de 1,5 milioane de vaccinuri împotriva gripei până pe 15 octombrie.

Afacerist turc care a donat pentru luptat împotriva COVID-19 a murit infectat

Un afacerist turc care a donat bani pentru lupta împotriva coronavirus din România a murit infectat cu COVID-19.

Turcia: Mamă a 3 copii bătută cu lanțuri timp de 5 zile

Un bărbat și-a torturat soția timp de cinci zile, bătând-o cu un lanțuri de fier în apartamentul în care locuia cu copiii.

Mărturisirile unui jurnalist turc închis: Copiii strigă din celulă” Deschideți ușa! Deschideți ușa!”

Un jurnalist aflat după gratii a vorbit într-o scrisoare despre tragediile familiilor destrămate ca urmare a aplicării deciziilor guvernului turc, mai ales despre suferințele copiilor ai căror părinți sunt închiși în penitenciar, printre care și fata lui de patru ani.

COVID-19 a ajuns în Turcia cu o lună înainte ca guvernul să raporteze primele cazuri

Partidul Republican Popular (CHP) a acuzat guvernul turc că nu a raportat cazuri suspecte de COVID-19 în februarie, cu o lună înainte...

Prețul meniului de pește s-a triplat la restaurantele din Istanbul

Prețul la pește, în special cea a peștelui bonito, în faimoasele restaurante de pește din Istanbul, s-a triplat,