vineri, ianuarie 7, 2022

Zeci de miliardarii turci și oameni de afaceri identificați în Pandora Papers


Peste 20 de turci, inclusiv miliardari pe lista Forbes și oameni de afaceri cunoscuți, au fost identificați în Pandora Papers, o scurgere de aproximativ 12 milioane de documente care dezvăluie corupția și evitarea impozitelor de către unii dintre cei mai bogați și puternici oameni din lumii, conform Turkish Minutes.

Unul dintre ei este omul de afaceri pro-guvernamental, Fettah Tamince, fondatorul și președintele Rixos Hotels, ale căror opt companii offshore din Malta și Insulele Virgine Britanice au fost dezvăluite anterior în Panama și Paradise Papers.

Documentele Pandora arată că cele două companii care l-au ajutat să-și înființeze companiile în paradisuri fiscale sunt Asiaciti Trust și Trident Trust, trusturi internaționale și furnizori de servicii corporative.

Hüsnü Özyeğin, fiind pe locul 1.750 persoană din persoanele cele mai bogate din lume, cu o avere de 1,5 miliarde de dolari în lista Forbes din 2021 și fondatorul și proprietarul FIBA ​​Holding, deține o companie numită Efit Investment Ltd, împreună cu fiica sa, Ayșecan Özyeğin Oktay și fiul său, Murat Özyeğin, cărora le-a transferat conducerea companiilor sale, în 2019.

Turgay Ciner, fondatorul Ciner Group, care are investiții în Turcia, Regatul Unit și Statele Unite, este o altă figură identificată în documente. Împreună cu fiul său, Atilla Ciner, a achiziționat o firmă numită Jane Andrée în Luxemburg, în 2013 pentru a cumpăra un conac în orașul Antibes, situat lângă Cannes, cât mai ieftin și cât mai scăzut de taxe posibile.

Mehmet Ali Yalçındağ, fost director general al Doğan Media Group și ginerele fostului mogul media și proprietarul Doğan Holding Aydın Doğan, a fost, de asemenea, dezvăluit că este client al Trident Trust și proprietarul a trei companii pe care îl folosește pentru a cumpăra active în Marea Britanie. 

Potrivit Consorțiului Internațional al Jurnaliștilor de Investigație (ICIJ), care a publicat lucrările Pandora, aproximativ 5,6 miliarde de dolari până la 32 de miliarde de dolari sunt ascunși.

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.