joi, aprilie 7, 2022

Zeci de miliardarii turci și oameni de afaceri identificați în Pandora Papers


Peste 20 de turci, inclusiv miliardari pe lista Forbes și oameni de afaceri cunoscuți, au fost identificați în Pandora Papers, o scurgere de aproximativ 12 milioane de documente care dezvăluie corupția și evitarea impozitelor de către unii dintre cei mai bogați și puternici oameni din lumii, conform Turkish Minutes.

Unul dintre ei este omul de afaceri pro-guvernamental, Fettah Tamince, fondatorul și președintele Rixos Hotels, ale căror opt companii offshore din Malta și Insulele Virgine Britanice au fost dezvăluite anterior în Panama și Paradise Papers.

Documentele Pandora arată că cele două companii care l-au ajutat să-și înființeze companiile în paradisuri fiscale sunt Asiaciti Trust și Trident Trust, trusturi internaționale și furnizori de servicii corporative.

Hüsnü Özyeğin, fiind pe locul 1.750 persoană din persoanele cele mai bogate din lume, cu o avere de 1,5 miliarde de dolari în lista Forbes din 2021 și fondatorul și proprietarul FIBA ​​Holding, deține o companie numită Efit Investment Ltd, împreună cu fiica sa, Ayșecan Özyeğin Oktay și fiul său, Murat Özyeğin, cărora le-a transferat conducerea companiilor sale, în 2019.

Turgay Ciner, fondatorul Ciner Group, care are investiții în Turcia, Regatul Unit și Statele Unite, este o altă figură identificată în documente. Împreună cu fiul său, Atilla Ciner, a achiziționat o firmă numită Jane Andrée în Luxemburg, în 2013 pentru a cumpăra un conac în orașul Antibes, situat lângă Cannes, cât mai ieftin și cât mai scăzut de taxe posibile.

Mehmet Ali Yalçındağ, fost director general al Doğan Media Group și ginerele fostului mogul media și proprietarul Doğan Holding Aydın Doğan, a fost, de asemenea, dezvăluit că este client al Trident Trust și proprietarul a trei companii pe care îl folosește pentru a cumpăra active în Marea Britanie. 

Potrivit Consorțiului Internațional al Jurnaliștilor de Investigație (ICIJ), care a publicat lucrările Pandora, aproximativ 5,6 miliarde de dolari până la 32 de miliarde de dolari sunt ascunși.

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.