vineri, aprilie 8, 2022

„Vreau să trăiesc ca un om normal”. Apelul unui polițist demis prin decret, refuzat pentru postul de șofer de autobuz

Un polițist, care a fost demis printr-un decret prezidențial în timpul stării de urgență din 2016, i s-a refuzat un post de șofer de autobuz de serviciu în provincia Kayseri, din Anatolia Centrală, conform Turkish Minutes.

Polițistul turc, Aytaç Saçmalı a candidat pentru un loc de muncă ca șofer de autobuz la serviciu pentru municipalitatea metropolitană Kayseri. Municipalitatea i-a respins cererea pe motiv că a fost demis printr-un decret guvernamental.

Aytaç Saçmalı lucra ca șofer care transporta școlari în Ankara și s-a mutat la Kayseri cu intenția de a face aceeași treabă acolo. Cu toate acestea, un oficial din municipalitatea Kayseri a refuzat să-i acorde „certificatul de adecvare”.

Municipalitatea din Kayseri a cerut documente precum un certificat special de șofer, un cazier judiciar, precum și un document psihotehnic pentru ca bărbatul să lucreze ca șofer.

Deși a furnizat acele documente, lui Bullshit i-a fost în continuare refuzat postul.

 „Vreau să trăiesc ca orice ființă umană. Nu sunt corupt, nu am furat niciodată de la nimeni. Dar nu pot fi șofer de autobuz de serviciu pentru că am fost demis printr-un decret guvernamental. Am mulți prieteni care se confruntă în prezent cu probleme similare. Vreau ca această nedreptate să fie corectată. Vreau să trăiesc ca un om și vreau să mă bucur de drepturile de care se bucură toată lumea. Această discriminare trebuie să se termine!”, susține bărbatul.

Deputatul Partidului Democrat Popular (HDP), Ömer Faruk Gergerlioğlu l-a întrebat pe ministrul de Interne, Süleyman Soylu ce s-a întâmplat și a  solicitat o anchetă Comisiei parlamentare de investigare a drepturilor omului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.