duminică, martie 26, 2023

„Vreau să trăiesc ca un om normal”. Apelul unui polițist demis prin decret, refuzat pentru postul de șofer de autobuz

Un polițist, care a fost demis printr-un decret prezidențial în timpul stării de urgență din 2016, i s-a refuzat un post de șofer de autobuz de serviciu în provincia Kayseri, din Anatolia Centrală, conform Turkish Minutes.

Polițistul turc, Aytaç Saçmalı a candidat pentru un loc de muncă ca șofer de autobuz la serviciu pentru municipalitatea metropolitană Kayseri. Municipalitatea i-a respins cererea pe motiv că a fost demis printr-un decret guvernamental.

Aytaç Saçmalı lucra ca șofer care transporta școlari în Ankara și s-a mutat la Kayseri cu intenția de a face aceeași treabă acolo. Cu toate acestea, un oficial din municipalitatea Kayseri a refuzat să-i acorde „certificatul de adecvare”.

Municipalitatea din Kayseri a cerut documente precum un certificat special de șofer, un cazier judiciar, precum și un document psihotehnic pentru ca bărbatul să lucreze ca șofer.

Deși a furnizat acele documente, lui Bullshit i-a fost în continuare refuzat postul.

 „Vreau să trăiesc ca orice ființă umană. Nu sunt corupt, nu am furat niciodată de la nimeni. Dar nu pot fi șofer de autobuz de serviciu pentru că am fost demis printr-un decret guvernamental. Am mulți prieteni care se confruntă în prezent cu probleme similare. Vreau ca această nedreptate să fie corectată. Vreau să trăiesc ca un om și vreau să mă bucur de drepturile de care se bucură toată lumea. Această discriminare trebuie să se termine!”, susține bărbatul.

Deputatul Partidului Democrat Popular (HDP), Ömer Faruk Gergerlioğlu l-a întrebat pe ministrul de Interne, Süleyman Soylu ce s-a întâmplat și a  solicitat o anchetă Comisiei parlamentare de investigare a drepturilor omului.

Salvator din Craiova povestește despre experiența din Hatay: „Am văzut imagini de nedescris.”

O echipă formată din opt oameni şi şase câini din Dolj, a participat la salvarea victimelor cutremurului din Hatay, Turcia, la scurt...

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Prima zi de Ramadan: Erdogan a luat masa cu victimele cutremurelor 

Vorbind cu supraviețuitorii cutremurului care locuiesc în complexul de containere din districtul Karacasu, Erdoğan a spus că nu există nicio odihnă sau pauză până când provinciile afectate de cutremur sunt reconstruite .

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.

Turcia: 140.000 de dolari amendă pentru WhatsApp și Meta pentru că nu a numit o persoană de contact locală

Autoritatea Turcia pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (KVKK) a impus o amendă de 2.650.000 de lire (aproximativ 140.000 dolari) pe WhatsApp și Meta pentru că nu s-a înregistrat la Sistemul de Informații al Registrului Operatorilor de Date (VERBIS), conform presei turce.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.