sâmbătă, aprilie 13, 2024

„Vreau să trăiesc ca un om normal”. Apelul unui polițist demis prin decret, refuzat pentru postul de șofer de autobuz

Un polițist, care a fost demis printr-un decret prezidențial în timpul stării de urgență din 2016, i s-a refuzat un post de șofer de autobuz de serviciu în provincia Kayseri, din Anatolia Centrală, conform Turkish Minutes.

Polițistul turc, Aytaç Saçmalı a candidat pentru un loc de muncă ca șofer de autobuz la serviciu pentru municipalitatea metropolitană Kayseri. Municipalitatea i-a respins cererea pe motiv că a fost demis printr-un decret guvernamental.

Aytaç Saçmalı lucra ca șofer care transporta școlari în Ankara și s-a mutat la Kayseri cu intenția de a face aceeași treabă acolo. Cu toate acestea, un oficial din municipalitatea Kayseri a refuzat să-i acorde „certificatul de adecvare”.

Municipalitatea din Kayseri a cerut documente precum un certificat special de șofer, un cazier judiciar, precum și un document psihotehnic pentru ca bărbatul să lucreze ca șofer.

Deși a furnizat acele documente, lui Bullshit i-a fost în continuare refuzat postul.

 „Vreau să trăiesc ca orice ființă umană. Nu sunt corupt, nu am furat niciodată de la nimeni. Dar nu pot fi șofer de autobuz de serviciu pentru că am fost demis printr-un decret guvernamental. Am mulți prieteni care se confruntă în prezent cu probleme similare. Vreau ca această nedreptate să fie corectată. Vreau să trăiesc ca un om și vreau să mă bucur de drepturile de care se bucură toată lumea. Această discriminare trebuie să se termine!”, susține bărbatul.

Deputatul Partidului Democrat Popular (HDP), Ömer Faruk Gergerlioğlu l-a întrebat pe ministrul de Interne, Süleyman Soylu ce s-a întâmplat și a  solicitat o anchetă Comisiei parlamentare de investigare a drepturilor omului.

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Turcia. Fără taxe de drum și transportul public gratuit timp de 9 zile, cu ocazia Ramadan Bayram

În urma unui decret al președintelui Recep Tayyip Erdogan, Ministrului Transporturilor și Comunicațiilor, Abdulkadir Uraloglu, a anunțat drumurile și podurile publice vor fi gratuite timp de nouă zile în Istanbul, Ankara și Izmir.

Antalya: Povestea ciobanului care locuiește de 17 ani singur în munți

Turma de capre a lui Çabuk a fost furată peste noapte, în 2007. Acesta a spus că și-a închis caprele și, când s-a trezit dimineața, nu mai era niciuna.