luni, octombrie 2, 2023

„Vreau să trăiesc ca un om normal”. Apelul unui polițist demis prin decret, refuzat pentru postul de șofer de autobuz

Un polițist, care a fost demis printr-un decret prezidențial în timpul stării de urgență din 2016, i s-a refuzat un post de șofer de autobuz de serviciu în provincia Kayseri, din Anatolia Centrală, conform Turkish Minutes.

Polițistul turc, Aytaç Saçmalı a candidat pentru un loc de muncă ca șofer de autobuz la serviciu pentru municipalitatea metropolitană Kayseri. Municipalitatea i-a respins cererea pe motiv că a fost demis printr-un decret guvernamental.

Aytaç Saçmalı lucra ca șofer care transporta școlari în Ankara și s-a mutat la Kayseri cu intenția de a face aceeași treabă acolo. Cu toate acestea, un oficial din municipalitatea Kayseri a refuzat să-i acorde „certificatul de adecvare”.

Municipalitatea din Kayseri a cerut documente precum un certificat special de șofer, un cazier judiciar, precum și un document psihotehnic pentru ca bărbatul să lucreze ca șofer.

Deși a furnizat acele documente, lui Bullshit i-a fost în continuare refuzat postul.

 „Vreau să trăiesc ca orice ființă umană. Nu sunt corupt, nu am furat niciodată de la nimeni. Dar nu pot fi șofer de autobuz de serviciu pentru că am fost demis printr-un decret guvernamental. Am mulți prieteni care se confruntă în prezent cu probleme similare. Vreau ca această nedreptate să fie corectată. Vreau să trăiesc ca un om și vreau să mă bucur de drepturile de care se bucură toată lumea. Această discriminare trebuie să se termine!”, susține bărbatul.

Deputatul Partidului Democrat Popular (HDP), Ömer Faruk Gergerlioğlu l-a întrebat pe ministrul de Interne, Süleyman Soylu ce s-a întâmplat și a  solicitat o anchetă Comisiei parlamentare de investigare a drepturilor omului.

Raport Eurostat: Turcia are cel mai mic număr de doctor per cetățean din Europa

Turcia ocupă locul al cincilea după Germania, Italia, Franța și Spania în ceea ce privește numărul total de medici, dar ultimul cu raportul doctor per populație.

Istanbul:Cea mai prestigioasă universitate marchează 1000 de zile de protest

Într-o declarație, comunitatea a reamintit că prezența poliției a continuat în și în jurul campusurilor Universității Boğaziçi și că aproximativ 150 de persoane, inclusiv membri ai facultății, cadre universitare pensionare și absolvenți, nu au avut voie să intre în campusuri.

Un turc a sunat la poliție după ce a confundat sateliții Starlink cu o invazie extraterestră

Un turc din provincia Çorum, din nordul Turciei, care a văzut pe cer sateliții la orele nopții, pe 25 septembrie, a cerut ajutorul poliției, temându-se că are loc o invazie extraterestră.

CEDO acuză Turcia, în cazul unui profesor condamnat pentru terorism

Conform raportării lui Bünyamin Tekin de la Strasbourg, CEDO a acuzat Turcia din cauza încălcării a patru articole ale Convenției Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Instanța a decis că Turcia îi plătește profesorului 15.000 de euro pentru costuri și cheltuieli.

Turcia menține condamnarea filantropului Kavala și a altor patru în procesul Gezi Park

Printre cei cinci inculpați ale căror condamnări au fost menținute se numără, pe lângă Kavala, avocatul pentru drepturile omului și parlamentarul Partidului Muncitorilor din Turcia (TİP), Can Atalay, jurnalistul și producătorul de film Çiğdem Mater, urbanistul Tayfun Kahraman și regizorul Mine Özerden.

VIDEO: Atac cu bombă în Ankara, înainte de ceremonia de deschidere a parlamentului

Ministrul de Interne al Turciei, Ali Yerlikaya, a declarat, pe 1 octombrie că un atac cu bombă a fost organizat la ministerului, la ora locală 9:30 dimineața.

Ce înseamnă condamnarea CEDO pentru justiția din Turcia?

Marea Cameră a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) a decis, marți, că condamnarea de către instanțele turce a unui profesor sub acuzații de terorism pentru activități precum utilizarea unei aplicații mobile sau deținerea unui cont la o anumită bancă este ilegală.

Istanbul: O școală acoperă o reproducere a lui Picasso, argumentând că este „nepotrivită”

O expoziție a fost organizată la școală semestrul trecut, unde studenții au creat sculpturi, picturi și gravuri folosind material reutilizat. Una dintre aceste piese a fost o reproducere a picturii Guernica a lui Pablo Picasso