joi, martie 28, 2024

„Vreau să trăiesc ca un om normal”. Apelul unui polițist demis prin decret, refuzat pentru postul de șofer de autobuz

Un polițist, care a fost demis printr-un decret prezidențial în timpul stării de urgență din 2016, i s-a refuzat un post de șofer de autobuz de serviciu în provincia Kayseri, din Anatolia Centrală, conform Turkish Minutes.

Polițistul turc, Aytaç Saçmalı a candidat pentru un loc de muncă ca șofer de autobuz la serviciu pentru municipalitatea metropolitană Kayseri. Municipalitatea i-a respins cererea pe motiv că a fost demis printr-un decret guvernamental.

Aytaç Saçmalı lucra ca șofer care transporta școlari în Ankara și s-a mutat la Kayseri cu intenția de a face aceeași treabă acolo. Cu toate acestea, un oficial din municipalitatea Kayseri a refuzat să-i acorde „certificatul de adecvare”.

Municipalitatea din Kayseri a cerut documente precum un certificat special de șofer, un cazier judiciar, precum și un document psihotehnic pentru ca bărbatul să lucreze ca șofer.

Deși a furnizat acele documente, lui Bullshit i-a fost în continuare refuzat postul.

 „Vreau să trăiesc ca orice ființă umană. Nu sunt corupt, nu am furat niciodată de la nimeni. Dar nu pot fi șofer de autobuz de serviciu pentru că am fost demis printr-un decret guvernamental. Am mulți prieteni care se confruntă în prezent cu probleme similare. Vreau ca această nedreptate să fie corectată. Vreau să trăiesc ca un om și vreau să mă bucur de drepturile de care se bucură toată lumea. Această discriminare trebuie să se termine!”, susține bărbatul.

Deputatul Partidului Democrat Popular (HDP), Ömer Faruk Gergerlioğlu l-a întrebat pe ministrul de Interne, Süleyman Soylu ce s-a întâmplat și a  solicitat o anchetă Comisiei parlamentare de investigare a drepturilor omului.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne