marți, aprilie 23, 2024

Vizite la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

Peste 10.000 de sibieni și turiști au vizitat în week-end Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, considerat cel mai mare muzeu de acest fel din Europa Muzeul în aer liber se întinde pe o suprafaţă de 96 ha, din care expoziţia propriu-zisă ocupă 42 de hectare.

Vizitatorii au la dispoziţie două restaurante, două pensiuni, un spaţiu de joacă, un centru de informare turistică, 4 parcări, peste 10 km de alei, numeroase locuri de popas, spaţii destinate demonstraţiilor practice şi multe alte elemente menite să le facă şederea cât mai agreabilă. Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului este aşezat într-un adevărat paradis, în rezervaţia naturală „Dumbrava Sibiului”.

„Este foarte important în contextul în care se află societatea în ziua de astăzi să înțelegem mult mai bine multiculturalismul și importanța fiecărei etnii conlocuitoare la realizarea țării noastre. Chiar dacă la anul facem centenarul, trebuie să fim onești cu istoria. Centenarul nu înseamnă doar sărbătoarea românilor, înseamnă sărbătoarea tuturor etniilor conlocuitoare din România”, spune Ciprian Anghel Ștefan, managerul general Muzeul ASTRA.

Dispunând de un lac şi de peste zece kilometri de alei, muzeul prilejuieşte plimbări de tot felul, de la clasicul mers pe jos, până la un scurt tur cu trăsura, cu sania sau cu barca. Vegetaţia luxuriantă îi ajută pe oameni să respire aer curat, dar şi să ignore pentru câteva minute sau ore agitaţia obişnuită a oraşului.

O vizită în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului are şi această caracteristică de a te face să uiţi cu uşurinţă de problemele zilnice, transpunându-te într-o lume diferită, cu care înveţi treptat să comunici. Este o lume creată demult, de secole, în decursul unei istorii în care românii şi-au creat un spaţiu al lor, care să-i deosebească de alţii, făcându-i să se simtă unici, creativi, conferindu-le un sentiment al statorniciei şi ajutându-i să reziste în faţa celor care au vrut să-i schimbe, într-un fel sau altul.

Muzeul se află la 4 km de oraşul Sibiu, într-un peisaj încântător, în rezervaţia naturală „Dumbrava Sibiului”.

„În perioada 19-20 august 2017, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului a înregistrat 10.451 vizitatori. În cele două zile menționate s-a desfășurat evenimentul ‘Caravana Produs în Hunedoara’. Pe tot parcursul caravanei culinare, 5 producători tradiționali din județul Hunedoara — Ținutul Pădurenilor, zona Devei și zona Hunedoarei — au susținut ateliere culinare interactive. Caravana a adus la Sibiu produse tradiționale din județul Hunedoara atestate (cârnatul de săcărâmb) sau în curs de atestare (virșli)”.

foto 4Muzeul_Dumbrava_Sibiului_preluare_foto_mesageruldesibiu_ro

În sezonul cald, în fiecare week-end, muzeul sibian își atrage vizitatorii cu degustări de produse tradiționale, dar și demonstrații ale meșteșugarilor autentici.Povestea Muzeului ASTRA începe în urmă cu mai bine de un secol, odată cu primele manifestări ale unui vis al românilor din Transilvania de a organiza la Sibiu, sub egida Asociaţiunii pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român, o colecţie etnografică. Aceasta avea rolul de a pune în valoare cele mai reprezentative mărturii despre specificul românesc, despre ceea ce ne diferenţia în comparaţie cu alte popoare, lucruri şi fenomene care puteau explica tuturor cine suntem. „Productele” măiestriei românilor   reprezentau dovada creativităţii tehnice şi ale hărniciei acestui neam. Prima expoziţie a Muzeului Asociaţiunii, instituţie de la care provine numele ASTRA, a avut loc în 1905.

http://www.mcpt.muzeulastra.ro/

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.