marți, noiembrie 17, 2020

VIZITĂ ISTORICĂ A PRINŢULUI WILLIAM

Prinţul William va fi primul membru al familiei regale britanice care va efectua o vizită oficială în Israel şi în teritoriile palestiniene săptămâna viitoare. Această deplasare a prinţului nu este însoţită de un mesaj politic, potrivit britanicilor.

Alţi membri ai familiei regale, cum ar fi ducii de Gloucester sau de Kent, veri ai Reginei, au efectuat vizite oficiale în Israel în trecut, însă nicio figură de importanţa prinţului William – al doilea în ordinea succesiunii la tronul britanic – nu a mai vizitat oficial teritoriile palestiniene.

William nu va fi însoţit în această deplasare de soţia sa, Kate, ducesă de Cambridge, în condiţiile în care vizita survine la două luni după naşterea celui de-al treilea copil al cuplului regal.Prinţul (36 de ani) soseşte luni seara pe Aeroportul Internaţional din Tel Aviv venind din Iordania, într-o perioadă sensibilă pentru Israel.

Decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului i-a nemulţumit pe palestinieni, iar inaugurarea Ambasadei SUA în oraş a coincis cu o baie de sânge în Fâşia Gaza, teritoriu palestinian aflat sub blocadă israeliană.

Un nou război ar putea avea loc în Gaza între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, care conduce enclava palestiniană. Din cauza situaţiei din Gaza, prinţul va vizita Cisiordania şi Ierusalimul de Est, partea palestiniană a oraşului, pe care Israelul a anexat-o şi pe care palestinienii o revendică drept capitală a statului la care aspiră.

În contextul conflictului israeliano-palestinian, britanicii subliniază ca William nu este o figură politică. Cu toate acestea, vizitele oficiale regale sunt organizate la solicitarea guvernului britanic, iar Palatul Kensington a oferit prea puţine explicaţii cu privire la motivele unei astfel de călătorii în acest moment.

Deplasarea lui William în regiune începe duminică în statul vecin Iordania, unde prinţul se va întâlni atât cu prinţul moştenitor Hussein bin Al Abdullah, cât şi cu tineri iordanieni, soldaţi britanici şi refugiaţi sirieni.

Cu toate acestea, de cealaltă parte a Iordanului, voci din Israel au denunţat deja faptul că programul oficial al prinţului menţionează o vizită în Ierusalimul de Est plasându-l în teritoriile palestiniene ocupate.
„Ierusalimul unificat este capitala Israelului de peste 3.000 de ani”, a declarat pe Twitter ministrul israelian pentru Ierusalim, Ze’ev Elkin, care va candida pentru funcţia de primar la alegerile municipale din toamnă.

Comunitatea internaţională consideră Ierusalimul de Est drept un teritoriu palestinian ocupat.După sosirea la Tel Aviv, prinţul va sta în Ierusalim la Hotelul King David, fost cartier general al administraţiei britanice pe durata mandatului pentru Palestina, înainte de crearea statului Israel în 1948.

Marţi, William va depune o coroană de flori la Memorialul Shoah-ului, înainte de a se întâlni separat cu premierul Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele Reuven Rivlin.A doua zi, el va fi primit de către preşedintele palestinian Mahmud Abbas la Ramallah, în Cisiordania ocupată, şi va vizita refugiaţi şi tineri palestinieni.

joi, prinţul îşi va încheia şederea cu o vizită la Muntele Măslinilor, în Ierusalimul de Est.https://www.express.co.uk/news/royal/978386/prince-william-israel-visit-jordan-palestine-when-is-date-itinerary-schedule-royal-news

https://www.la-croix.com/Monde/Visite-historique-prince-William-Israel-Territoires-palestiniens-2018-06-22-1300949349

 

Pacienți străini COVID-19 care călătoresc în Turcia în ambulanțe aeriene private pentru tratament

Turcia a acceptat pacienții COVID-19 din străinătate care călătoresc în ambulanțe aeriene private la un cost de aproximativ 20.000 de dolari

Tineri soldați condamnați pe viață, achitați, după 4 ani. Cine plătește durerile bâlciului din Turcia?

Într-o dimineață din mijlocul verii a anului 2016, peste 400 de soldați turci au fost dezbrăcați, înfometați și chinuiți fizic și psihic, fotografiați într-un hambar de cai din Ankara.

Antalya a încheiat sezonul turistic cu 3,3 milioane de vizitatori străini

Majoritatea hotelurilor din Antalya, inima sectorului turistic turcesc ,și-au închis ușile până la următorul sezon de vacanță, care se așteaptă să înceapă...

Turcia interzice fumatul în locuri publice pentru a preveni răspândirea COVID-19

Ministerul de interne al Turciei a interzis fumatul în locurile publice din întreaga țară pentru a opri răspândirea COVID-19, relatează cotidianul britanic,...

Drame umane: Deținuții infectați cu COVID-19 în închisorile din Turcia: ”Am fost lăsați aici să murim”

Un deținut a trimis o scrisoare către oficialii turci și către presă, în care a descris condițiile în care trăiesc, raportând  tortura...

Primul ministru albanez a plantat copaci pentru Erdoğan

Premierul Edi Rama a plantat copaci în lacul Farka dın apropiere capitalei Tirana, ca parte a inițiativei Turciei de a planta 1.000...

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

63.000 de persoane urmărite penal pentru că l-ar fi insultat pe Erdoğan

63.041 de persoane au fost acuzate de insultarea președintelui începând cu 2014, de când Recep Tayyip Erdoğan a fost ales, potrivit unui raport al unui deputat de opoziție, citat de Turkish Minutes.